Vägev! Ingrid Lukas ja Iiris sel nädalal Suurbritannia suurimal uue muusika festivalil

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iiris esitles 23. aprillil Von Krahlis uut lühialbumit ‘Hope’
Iiris esitles 23. aprillil Von Krahlis uut lühialbumit ‘Hope’ Foto: Viktor Burkivski

Eesti lauljad Ingrid Lukas (Eesti-Šveits) ja Iiris esinevad sel nädalal Inglismaal Brigthonis toimuval talendiesitlusfestivalil The Great Escape. Music Estonia külastab üritust koos Eesti muusikamanageride ja ettevõtjatega.

Nii Ingrid Lukas kui ka Iiris astuvad üles The Alternative Escape nimelise lisaprogrammi raames. Tuleviku jaoks on olukorda kaardistamas teiste hulgas ka NOËPi ja Frankie Animali managerid.

Music Estonia direktori Virgo Sillamaa sõnul on The Great Escape üks sektori olulisemaid koondumisi muusikatööstuse kalendris (Eurosonicu ja Reeperbahni kõrval). «Kohal on iseäranis kõrge kontsentratsioon UK muusikatööstust, kuid lisaks palju delegaate Põhja-Ameerikast ning loomulikult olulisel määral ka Mandri-Euroopast. Brighton kui hubane kuurort loob tavapärasest lõõgastunuma atmosfääri sisukateks kohtumisteks ning konverentsiprogramm on kõrgetasemeline.» Lisaks kohtub The Great Escape'il iga-aastaselt European Music Exporters Exchange võrgustik, mille liikmeks on eelmisest aastast ka Music Estonia.

Foto: Rene Jakobson

Ingrid Lukas astub üles reedel, 20. mail kell 21.55 Marlborough Theatre kontserdisaalis. Iiris esineb samuti reedel, 20. mail kell 18.45 The Mighty Duckis.

Foto: Viktor Burkivski

Festivaliesinemisele eelneval ja jägneval päeval esineb Ingrid Lukas esimesi kordi Londonis – neljapäeval, 19. mail klubis Shacklewell Arms ja laupäeval, 21. mail Elektrowerkzis. Ta on kinnitatud ka 29. mai Liverpool Sound City festivali esinemisnimistusse.

The Great Escape toimub tänavu 10 korda, muusikatööstuse konverentsist võtavad osa ligi 4000 professionaali, üle 30 festivalilavale astub ligi 350 artisti.

19.- 21. maini Brightonis toimuv Great Escape sai alguse 2006. aastal ning selle raames on oma karjääri alguses üles astunud artistid nagu Hurts, Bat For Lashes, Klaxons, Glasvegas, Mumford & Sons, Kasabian, The xx, Tinie Tempah, Ellie Goulding jpt.

Iiris on The Great Escape’il astunud üles ka varem – 2011 aastal. Eesti artistidest on festivalil esinenud ka Ewert and The Two Dragons (2015).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles