Rootsi politsei uurib suurt närimiskummiröövi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud on kuulnud suurest rongiröövist, kuid kas keegi on kuulnud ka suurest närimiskummiröövist? Just selline leidis aset Rootsis, kus politsei seda nüüd lahendada üritab.

Juhtum sai alguse kui veoautojuht sõitis esmapäeva hilisõhtul Jönköpingis bensiinijaama, et auto sinna parkida ja enne teekonna jätkamist puhata, edastab The Local.

Ta magas öö ära ja kui ta eile hommikul autot kontrollima läks, nägi ta, et masinasse oli sisse murtud ja sealt oli viidud 600 suurt kasti närimiskummi.

Juhi arvates pidid röövijad olema närimiskummi sõltlased, sest tavaliselt närimiskummi ja veel nii suures koguses ei varastata.

Politsei esindaja Tommy Thorngreni teatel näitas uurimine, et masinasse oli esmalt auk puuritud, et teha kindlaks, mis lastis on ning seega saab oletada, et röövijad tahtsidki närimiskummi.

«Mulle ei tule meelde mitte ühtegi teist sellist röövi, kuid paar aastat tagasi pandi toime suur vargus kaubanduskeskuses, kus röövitud kauba seas oli ka närimiskummi,» teatas politsei esindaja.

Uurijate andmetel tegutsevad Euroopas «kaupmehed», kes müüvad mustal turul varastatud komme, küpsiseid ja ka närimiskummi.

Politsei uuris veoautojuhilt röövi kohta, kuid seni ei ole ühtegi kahtlusalust kinni võetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles