Kellele jätkub publikut?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Eesti hiphop-tantsu maailmas on lahvatanud tüli. Kaks samale vaatajaskonnale suunatud tantsuvõistlust toimuvad ühel ja samal päeval – homme. Tõsi, üks üritus leiab aset Tallinnas ja teine Tartus.

Tallinnas Salme kultuurikeskuses toimuval tänavatantsufestivalil «Street Star Baltic» võistlevad tantsijad üksikult erinevates tänavatantsustiilides, Tartus breiktantsuvõistlusel «Battle of Est» 2007 on end aga valmis seadnud parimad breiktantsumeeskonnad. Sellegipoolest on samale publikule suunatud üritus tekitanud korraldajates lahkarvamusi.

Üks «Battle of Esti» eestvedajatest Toomas Lill leiab, et ürituse «Street Star Baltic» korraldaja Joel Juht, kes pani oma ürituse («Street Star Baltic») samale kuupäevale, on käitunud väga inetult. «See on paha, et Joel niimoodi tegi. Kõik meie korraldajad ja tantsijad on sellest üsna hämmeldunud,» ei varja mees oma pahameelt.

Ammune konflikt

Lill leiab ka, et Eesti on liiga väike, selleks et niimoodi käituda. «Jutud liiguvad siin ju kiiresti ja meieni on jõudnud kuuldus, et ta oli selle kuupäeva meelega valinud. Jälgitakse isegi seda, mis naaberriikides tehakse, et üritused ei kattuks, ning hoitakse vahet kuu-kaks. Siin aga mingi tüüp paneb lambist samale päevale.»

«Street Star Balticu» korraldaja Joel Juht väidab aga vastupidist. «Mina ei valinud seda päeva sellepärast, et Lillel on siis võistlus. «Battle of Est» on toimunud erinevatel oktoobrikuu nädalavahetustel, ma ei teadnud, et see üritus tänavu just nüüd on. Panin kuupäeva Salmes kirja ja alustasin reklaamiga. Järsku hakkas Lill mind pommitama, et ma olen jube paha, et miks nii tegin.»

Juht lisab, et tegelikult on tema ja Lille vahel juba aastaid käärinud konflikt, palju sügavam, kui kõrvaltvaatajatele paistab. Lill on aga veendunud, et Juht oli kuupäevast teadlik. «Tantsurahvas teab, isegi välismaalased teavad, et «Battle of Est» on oktoobrikuu esimesel laupäeval.»

Lille väite peale, et üritusi jälgitakse ka naaberriikides, et midagi ei kattuks, on Juht nõus. «Jah, ikka jälgitakse, aga kuna need ei ole otseselt konkureerivad üritused, ei näe ma probleemi, ehkki vaatajad võivad tõesti osaliselt kattuda.»

Tüli jääb klaarimata

Ürituste kuupäeva küsimus läks nii teravaks, et Lille tiim võttis ühendust «Street Stari» kaubamärgi loojatega Rootsist. «Kuna nii ei käituta, küsisime rootslaste käest, miks siis asjad niimoodi on. Nad olid hämmeldunud, sest Juht oli nende eest varjanud, et samal päeval toimub ka «Battle of Est».

Ka Juht on teadlik, et tema läänenaabritest tiimipartneritega seepärast ühendust võeti. «Rootsi pool ainult naeris

selle peale, muud ei midagi. Kõik teavad seda, keegi ei ole mitte millestki hämmeldunud. Need meilid on mul kõik alles, ma võin need ära raamida ja panna oma õpilastele seina peale näha,» on Juht kindel, et asjad on korras.

«Olen Lillele pakkunud ka võimalust asjad sirgeks rääkida, aga ta ei ole sellele reageerinud. Ta on mu kõnesid eiranud. Tahab hirmsat moodi musta pesu pesta,» imestab Juht. Lill ei näe aga, mida ta õieti peaks Juhiga arutama. «Aga mida ma pean rääkima? Kas ta arvab, et rivistab kõik tantsuinimesed enda ette ja hakkab neile loengut pidama või? «Street Star Baltic» on iseenesest superhea üritus, aga niimoodi lihtsalt ei tehta!»

Street Star Baltic

• «Street Star Baltic» on «Street Star Scandinavia» kaubamärk.

• Festival ühendab tänavatantsuvõistlusi, show’d, välisesinejate kontserte ja koolitusi.

• Võistluse peaeesmärk on esitleda ja näidata hiphop-tantsu stiilide hulka ja mitmekesisust.

• Võisteldakse üks ühe vastu ja kaks kahe vastu.

Kategooriad: ultimate b-boy, powermoves, hiphop, house locking, popping.

• Toimub 5.-6. oktoobril Salme kultuurikeskuses mõlemal päeval algusega kell 18.

Battle of Est

• «Battle of Est» 2007 on seitsmendat korda toimuv rahvusvaheline breiktantsuvõistlus.

• Osalevad Skandinaavia, Baltimaade, Saksamaa, Prantsusmaa, Hispaania, Venemaa ja USA tipud.

• Vaheshow’ käigus toimub ka electric boogie battle.

• Lisaks esinevad DJd Woodoo Šveitsist, Kid Skraam Rootsist, Kayot, Heidy Purga ja Critikal Eestist.

• Toimub 6. oktoobril Vanemuise kontserdimajas algusega kell 16.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles