Sakslased kahtlevad, kas migrandid võtavad kohalikud seksikombed omaks (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud
Põgenikud Foto: SCANPIX

Saksa valitsus avas uue lehekülje, millel õpetatakse sisserännanutele kohalikku seksuaalkultuuri ja seksikombeid. 

Nõuandelehekülg kannab nime «Zanzu: minu keha sõnades ja piltides» ja seda saab lugeda 12 keeles, kaasa arvatud araabia, türgi, albaania ja inglise keeles, edastab The Telegraph.

Selles on eraldi peatükid seksuaaltervise, suhete, emotsioonide, pere planeerimise ja juriidiliste küsimuste kohta. Juures on ka rida graafilisi pilte, mis kujutavad seksuaalakte ja -käitumist.

Migrantidele suunatud seksilehekülje avamine langes kokku Kölnis ja veel mitmes linnas toimunud naiste massiahistamisega, tekitades sakslastest viha, et see lehekülg aitab migrantidepoolsele seksuaalsele ahistamisele kaasa.

Kuid oli ka neid, kes kiitsid lehekülge euroopaliku seksikultuuri õpetamise eest, aidates sisserännanutel paremini saksa kultuuri sisse elada ja seda omaks võtta.

Teiste arvates on see õpetav lehekülg patroniseeriv.

Merseburgi ülikooli seksuoloogi Heinz-Jürgen Vossi teatel on rumal arvata, et süürlased ja iraaklased on seksikasvatuses sakslastest vähem haritud.

Blogija Anabel Schunke arvates ei muuda see lehekülg meesoost migrantide suhtumist seksi ja neid ei huvita reeglid.

«Need mehed teavad täpselt, mis Saksamaal lubatud on ja mis mitte. Nad lihtsalt on harjunud naiste suhtes ahistavalt käituma ja nad ei vaevugi kohalikke kombeid omaks võtma. On naiivne arvata, et teisest kultuuriruumist inimest mõjutavad mingid õpetavad pildid,» nentis blogija.

Sakslaste seas on neid, kelle arvates võib see seksuaallehekülg migrantidele kahju, mitte kasu tuua, sest sellega sildistatakse neid automaatselt ahistajateks ja vägistajateks, keda tuleb ümber õpetada.

On ka neid migrante, kes on kirjaoskamatud, seega ei saa nad teksti lugeda ning piltidest võivad nad hoopis teistmoodi aru saada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles