Kired Eurovisiooni ümber ei vaibu! Õhtujuht Petra Medet süüdistatakse «hullu» naljas (4)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petra Mede
Petra Mede Foto: SCANPIX

Kuigi selle aasta Eurovisiooni lauluvõistlus on läbi ja Ukraina lauljanna Jamala võit teada, ei taha kired lauluvõistluse ümber vaibuda.

Nüüd kritiseerivad Eurovisiooni ühte õhtujuhti Petra Medet vaimse tervise kampaaniate läbiviijad ja lauluvõistluse vaatajad, edastab The Local.

Eurovisiooni ajal visati nalja hullusärgis fänni teemal.

Mede sõnas Eurovisiooni logoga hullusärgis näitlejale, et «oled tõeline fänn, soovitan kõigile soojalt Eurovisiooni hullusärki. Hullus on uus must,» teatas õhtujuht.

Mede nali mõisteti sotsiaalmeedias kiiresti hukka ja osa kommenterijaid nõudis, et Eurovisiooni korraldajad ametlikult «hullu» nalja pärast vabandaksid.

Vaimse tervise probleemidega tegelevate organisatsioonide teatel oli selline nali ebakohane, kinnistades negatiivseid stereotüüpe.

«Igal neljandal inimesel on vaimse tervisega probleeme ja nende üle nalja viskamine Eurovisioonil on sobimatu. Probleemidega inimestele hullusärgi «selga toppimine» näitab minevikku kinnijäämist ja sildistamist. Sellel võib olla negatiivne mõju neile, kes tõesti abi vajavad,» selgitas vaimse tervise probleemidega tegeleva heategevusorganisatsiooni esindaja Kate Nightingale.

Ta lisas, et Eurovisiooni vaatasid tuhanded inimesed ja selle tõttu oleks seal saanud tõsta inimeste teadlikkust psühhiliste probleemide suhtes, mitte neid näidata negatiivses valguses.

Eurovisioonil olnud sketš loodi Rootsi ringhäälingu lavastusmeeskonna poolt ja nende esindaja ei soovinud kriitikat pikemalt kommenteerida. Esindaja teatel oli hullusärgi sketši puhul antud Medele vabad käed ja see oli tema isiklik interpretatsioon.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles