Video: ameeriklane tahab 11. septembri rünnakud taaslavastada, tõendamaks et tegemist oli vandenõuga (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Salo
Paul Salo Foto: Youtube

Ameeriklasest ärimees tahab korjanduse abil koguda suure summa, umbes üks miljon dollarit, mille abil taaslavastada 11. septembril 2001 toimunud terrorirünnakud, milles hävis New Yorgis asunud World Trade Center (Maailma kaubanduskeskus).

Tais elav Paul Salo tahab osta lennki Boeing 747 ainult sel eesmärgil, et panne see lendama autopiloodil spetsiaalselt hävitamisele mienvasse kõrghoonesse kiirusega 900 kilomeetrit tunnis, edastab news.com.au.

Salo teatel tahab ta selle katsega tõendada seni liikvel olevaid vandenõuteooriaid, et tegemist oli USA valitsuse vandenõuga.

Ameeriklane on juba alustanud piletite müümist oma spektaalile ja need ei ole odavad, ulatudes tuhendete dollariteni. Piletimüügi summa abil tahab ta rahastada oma ettevõtmist.

Salol valmis tema plaani tutvustav reklaamvideo, mis jõudis Youtube`i.

«Kui sulle tekitab 9/11 puhul mingi asi kahtlust, siis saame tõendada, et sul on õigus. Ostame kas Boeing 747 või mõne peaaegu sama tüüpi lennuki ja kõrghoone, mida tohib lammutada. Sellesse panema lendama lennuki kiirusel 900 kilomeetrit tunnis. Kõige selle abil saame tõendada, et rünnaku ametlik versioon ei pruugi tõele vastata,» teatas Salo.

Ta lisas, et paljusid võib ta plaan ja katse šokeerida, kuid inimestel on õigus saada teada tõde.

Californiast pärit ärimehe sõnul kukkusid 11. septembril 2001 Maailma Kaubanduskeskuse kaksiktornid kokku ühte moodi ja ta tõendab seda.

Ligi 3000 inimest hukkus, kui kaks Boeing 767 lennukit 15 aastat tagasi tornidesse lendasid.

Vandenõuteoreetikud on juba mõnda aega spekuleerinud, et need tornid ei oleks saanud lennukite rammimise tagajärjel kiiresti hävineda ja hävingu võisid põhjustada tornidesse paigutatud pommid ja lõhkelaengud ehk selle taga oli USA valitsus ja luure.

On neid, kelle sõnul näitasid hilisemad ehitajate tehtud katsed, et tornid vajusid kokku  nii, nagu nende ehituskonstruktsioonid ei oleks võimaldanud. Seega pidi lisaks lennukitele olema mängus veel midagi.

Vandenõuteoreetikuid piinab veel see probleem, kuidas terroristidest amatöörpiloodid, kellel oli vähe lennukogemust, oskasid juhtida suuri reisilennukeid täpselt tornidesse lendama.

Dokumentaalfilmide režissöör Michael Moore esitas oma filmis «Farenheit 9/11» küsimuse, milline on seos ekspresidendi George Bushi perekonna, USA valitsuse ja kurikuulsa terroristi Osama bin Ladeni vahel.

Teine samateemaline dokumentaalfilm «Loose Change» väidab, et 9/11 rünnakud on USA võimude korraldatud eesmärgiga külvata hirmu, vihavaenu ja vägivalda. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles