J.M.K.E. tähistab 25. juubelit uue albumi ja sünnipäevakontserdiga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reet Linna astus viimati teles üles läinud laupäeval, kui ta esines «Eesti laulu» konkursil koos Villu Tamme ja J.M.K.E-ga.
Reet Linna astus viimati teles üles läinud laupäeval, kui ta esines «Eesti laulu» konkursil koos Villu Tamme ja J.M.K.E-ga. Foto: Peeter Langovits

 

15. jaanuaril tähistab legendaarne punkbänd J.M.K.E. oma 25. juubelit kontserdiga Rock Cafes, kus esitletakse ka uut albumit «Jasonit ei huvita». Uus plaat on valimik ansambli poolt läbi aegade esitatud kaveritest, halastamatult on töödeldud nii Tshaikovskit kui ka Hendrik-Sal-Sallerit ja Jaan Tättet. Albumi esimene pool on äsja salvestatud, ent plaadilt võib leida muuhulgas ka ehtsa 1986. aasta keldrilindistuse.

 

J.M.K.E. on üks väheseid eesti rokkbände, kes on suutnud veerand sajandit ilma pausideta tegutseda. Oma ajaloo jooksul on bänd välja andnud paraja kuhja plaate alates Stupido Twinsi poolt 1989 avaldatud hittsinglist «Tere perestroika» ning rännanud peale Eesti ja Soome läbi hulga riike nii lääne kui ka ida pool. Tähtsaimaks tulevikuplaaniks on laialiminek aastal 2012, aga nagu Villu Tamme ütleb: «Kui 2012. aastaks välja kuulutatud maailmalõpp mingil põhjusel ära jääb, teeme aastal 2013 come-backi.»

 

Juubelikontserdil võib laval näha ka endiseid bändiliikmeid kuni esimese koosseisuni välja. Lisaks maanduvad lavalaudadele J.M.K.E. kauaaegne sõprusbänd Psychoterror, komeedina pungitaevasse tõusnud ja hiljuti debüütplaadiga maha saanud Monstercöuq ning veel üks legend aegade tagant, Singer Vingeri ja Vanemõe eelkäija Turist, kes saab sel laupäeval kokku esmakordselt pärast 1986. aastat. Villu Tamme on õnnelik: «J.M.K.E. esimene kontsert oli 18. jaanuaril 1986 Turisti soojendusbändina, nüüd on käes kättemaksutund ja nemad peavad meid soojendama!»

 

Külalisvokalistidena astuvad koos juubilariga üles Jaan Pehk, Vaiko Eplik, Ivo Uukkivi, Mart Kalvet ja loomulikult Tõnu Trubetsky.

Kontserdil on võimalik soodushinnaga osta nii uut albumit «Jasonit ei huvita» kui ka «Külmale maale» juubeliväljaannet. Uus album on kauplustes saadaval alates 17. jaanuarist.

Uksed Rock Cafesse avatakse laupäeval 15. jaanuaril kell 20.00, ansambel Turist alustab juba 21.30.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles