J.M.K.E. tähistab 25 aasta juubelit uue albumi ja kontserdiga

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
J.M.K.E eestvedaja Villu Tamme.
J.M.K.E eestvedaja Villu Tamme. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Sel laupäeval, 15. jaanuaril tähistab legendaarne punkbänd J.M.K.E. Tallinna Rock Cafes oma 25 aasta juubelit kontserdiga, kus esitlevad ka uut albumit “Jasonit ei huvita”.

Gunnar Viese Rock Cafest märkis, et bändi uue plaadi moodustab valimik ansambli läbi aegade esitatud kaveritest. Halastamatult on töödeldud nii Tšaikovskit kui Hendrik-Sal-Sallerit ja Jaan Tättet. Albumi esimene pool on äsja salvestatud, ent plaadilt võib leida muuhulgas ehtsa 1986. aasta keldrilindistuse.

J.M.K.E. on üks väheseid eesti rokkbände, mis on suutnud tegutseda veerand sajandit ilma pausideta. Ajaloo jooksul on bänd andnud välja paraja kuhja plaate, alates Stupido Twinsi poolt 1989. aastal avaldatud hittsinglist “Tere, perestroika”.

Bändi tähtsaim tulevikuplaan on laialiminek aastal 2012, aga nagu Villu Tamme ütles: “Kui 2012. aastaks välja kuulutatud maailmalõpp mingil põhjusel ära jääb, teeme aastal 2013 comeback'i.”

Juubelikontserdil võib laval näha endisi bändiliikmeid kuni esimese koosseisuni välja. Lavalaudadele maanduvad J.M.K.E. kauaaegne sõprusbänd Psychoterror, komeedina pungitaevasse tõusnud ja hiljuti debüütplaadiga maha saanud Monstercöuq ning veel üks legend aegade tagant, Singer Vingeri ja Vanemõe eelkäija Turist, kes saab sel laupäeval kokku esimest korda pärast 1986. aastat.

“J.M.K.E. esimene kontsert oli 18. jaanuaril 1986 Turisti soojendusbändina, nüüd on käes kättemaksutund ja nemad peavad meid soojendama!” rõõmustas Tamme.

Külalisvokalistidena astuvad koos juubilariga üles Jaan Pehk, Vaiko Eplik, Ivo Uukkivi, Mart Kalvet ja loomulikult Tõnu Trubetsky.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles