Joseph Goebbels oli natside Casanova

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joseph Goebbels
Joseph Goebbels Foto: Wikipedia.org

Briti University of London ülikooli ajaloolase Peter Longerichi raamat paljastab, et natsi-Saksamaa kuulus propagandaminister Joseph Goebbels ei jäänud meistervõrgutaja Casanovale alla.

Goebbels oli seksisõltlane ning selle tõttu andsid naised talle hüüdnime Jäär, kirjutab Daily Mail.

Longerich paljastab oma raamatus, et Goebbels ei olnud ainult karm propagandaminister, vaid tal oli veel teine, varjatud pool.

Goebbels olevat olnud manipuleeriv ja halastamatu, kuid samas seksisõltlane ja imalalt sentimentaalne.

Lastehalvatuse tõttu kõhn, halva tervisega ja kergelt lonkav mees ei vastanud natside ideaalinimese pildile.

Selle tõttu võis tal tekkida patoloogiline nartsissism ja pidevalt uute seksuaalvallutuste vajadus.

Professor Longerichi andmetel tekkis Goebbelsil esimene suhe, kui ta oli 16-aastane. Ta võrgutas ühe oma koolikaaslase kasuema.

Goebbels kirjutas 1912. aastal oma päevikusse: «Eros ärkas minus. Mulle meeldivad vanemad küpsed naised.»

1917. aastal õppis Goebbels Bonni ülikoolis ning võrgutas seal õed Liesli ja Agnesi. 1918. aastal jätkas ta õpinguid Freiburgis ning seal pani Anka Stalhermi nimelise naise endasse armuma.

Samal ajal oli tal ka oma kodulinnas Rheydtis suhe õpetajanna Else Jankega. See lõppes, kui naine paljastas, et ta ema on juut.

Üks Goebbelsi vallutusi oli Tšehhi näitlejanna Lida Baarova. See suhe ärritas diktaator Adolf Hitlerit, kuna Hitler pidas naist rassiliselt alamklassi kuuluvaks slaavlaseks.

«Goebbels ronis mööda poliitikatreppi üles, samal ajal olid tal suhted mitme naisega,» seisab raamatus.

Järgmisena tuli Goebbelsi ellu Magda Quandt, kes oli abiellunud autofirma BMW asutaja perekonda, kuid hiljem lahutanud. Sellest naisest sai Goebbelsi abikaasa.

Nad abiellusid 1931. aastal, kuid Goebbelsi töö propagandaministrina võimaldas tal paljusid abieluväliseid suhteid. Magda Goebbels jagas oma mehe fanaatilist Hitleri-austust ega lasknud end abikaasa kõrvalsuhetest häirida.

Kuid sõja puhkedes jäid Goebbelsi seksivallutused tagaplaanile.

1945. aasta aprilli lõpul, kui Kolmas Riik oli kokku varisenud, otsustas Magda Goebbels nende kuus last uimastada ja tappa. See leidis aset 1. mail 1945.

Pärast seda lasi Goebbels naise ja siis iseenda maha.

Paul Joseph Goebbels (29. oktoober 1897 Mönchengladbach – 1. mai 1945 Berliin) oli Saksamaa poliitik, Adolf Hitleri lähimaid kaastöölisi ja natsionaalsotsialistliku partei juhtliige. 1933. aastal said natsid Saksamaal võimule ja Goebbelsist sai propagandaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles