Video: nutiveinipudel hoiab veini värskena

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuvée nutiveinipudel
Kuvée nutiveinipudel Foto: Youtube

Paljud naudivad koos lõuna- või õhtusöögiga veini, kuid kuidas hoida juba avatud pudelis vein värskena?

Veinis hakkavad õhuga kokku puutumisel koheselt toimuma nii maitse- kui lõhnamuutused, mis ei mõju kvaliteedile hästi, edastab Discovery News.

Hapnik reageerib veinis leiduvate fenoolidega, mis annavad veinile maitse ja lõhna, hävitades fenoolide struktuuri.

Firma Kuvée teatel disainisid nad niinimetatud nutiveinipudeli, mis hoiab avatud pudelis oleva veini värskena 30 ja rohkem päeva.

Kuvée esindaja Ed Tekeiani teatel on uus veinipudel kaheosaline patenteeritud süsteem, milles põhirolli mängib sulgemisüsteem, mis takistab hapniku juurdepääsu, seda nii pudeli laual olemise kui veini kallamise ajal.

Pudel koosneb kahest osast, sisemisest ja välimisest, millel on tabloo, mis näitab kui palju veini veel alles on ja tekst, mis veiniga tegemist on.

«Meie nutipudel ei ole kunagi tegelikult avatud, sest veini valamise ajal klaasi jõuab veini vähem kui 0,1 grammi hapnikku,» teatas Tekeian.

Nutiveinipudelisse saab üksteise järel panne erinevaid veine  ilma, et eelneva maitse järgneva omaga seguneks. 

Sommeljeed tegid Kuvée nutiveinipudeliga katse ja leidsid, et sellistes pudelites säilisid veini maitse ja lõhn 30 päeva jooksul sellisena nagu korgi all olevates pudelites.

Nutiveinipudeli ja veel nelja veinipudeli komplekti saab tellida Kuvée leheküljelt, hind on 199 dollarit. Kui tahetakse veel lisaveine, siis nende hind jääb 15 ja 50 dollari vahele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles