Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Vaata! Muusik Artjom Savitskil on maitset

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Elu24.ee meelelahutustoimkond
Copy
Muusik Artjom Savitskil on maitset
Muusik Artjom Savitskil on maitset Foto: Rasmis Kooskora

Koos oma tüdruksõbra Annaga restorani Trühvel külastanud muusik Artjom Savitski ütleb, et Trühvli silt on talle varemgi silma jäänud, sest tal on Telliskivi Loomelinnakus siiani palju proove. Seejärel tunneb ta ära, et restorani maja ongi tema bändi kunagine proovimaja, ainult et muusikud on nüüd sügavamale rajooni sisse kolinud, ja üleüldse on Telliskivi piirkond ilusamaks tehtud, seal on palju uusi kohti avatud ja inimesi käib seal rohkem.

Artikli foto
Foto: Rasmis Kooskora

Restoran Trühvel valmistas paarile meeldiva üllatuse, sest nad kujutasid seda ette pigem tavalise söögikohana, kuid siis selgus, et tegu on tipprestoraniga, kus on väga personaalne lähenemine. "Ei oota, et Telliskivis oleks selline koht," nendib Artjom.

Artikli foto
Foto: Rasmis Kooskora

Artjom tellis Trühvlis grillitud kitsejuustusalatit maasikatega ja peab seda heaks maitsekoosluseks, milles on palju erinevaid nüansse.

Desserdis üllatasid teda punased sõstrad, mida ta nägi esimest korda sel moel kasutatavat. "Maitsed sobisid omavahel väga hästi!" kiidab ta oma valitud sööki.

Artikli foto
Foto: Rasmis Kooskora

Anna võttis kõrvitsarisottot, millele oli lisatud mett.

"Mulle maitses soolase ja magusa kooslus, kõrvitsarisotto meeldis mulle eriti," räägib ta. Artjomi ja Anna restoraniskäik oli eriline sellegipoolest, et nad pääsesid köögipoolele ja said ise toidu taldrikule panna.

Artikli foto
Foto: Rasmis Kooskora

Muusik ütleb, et sattus köögipoolele sel moel esmakordselt, varem on ta kontserdite ajal köögist lihtsalt läbi läinud.

"Ma korra mõtlesin, et ega ma kooli söögitädi muljet jäta," muigab Artjom. "Tegin ettevaatlikult, et midagi ümber ei ajaks."

Artikli foto
Foto: Rasmis Kooskora

Muusik arvab, et kokanduses nagu ka muusikas võib teha kõike, peaasi, et maitseks.

Anna sõnul huvitab Artjomi kokandus väga ja ta on mõnigi kord avaldanud soovi kursustel ära käia. Sageli tuleb ta sõbrannale kööki appi süüa tegema ja siis lõpeb asi sageli nii, et süüa teeb Artjom ise.

Artikli foto
Foto: Rasmis Kooskora

Laulja ise kinnitab, et kokkamine on loominguline asi ja temale ei meeldi seejuures retsepte vaadata — see jääb küll aluseks, kuidas asi võiks käia, kuid ta ei vaata seda kogu aeg, vaid katsetab erinevate maitsetega.

"Mulle meeldib ise marinaadi teha, siis tead, mida sisse paned," räägib Artjom oma kokakunstist. "Kui ostad poolfabrikaate, võib see säilitamise eesmärgil üle soolatud olla, või on suhkrut ülearu — me toitume tervislikult. Ka väherasvastest komponentidest saab häid toite teha."

Artikli foto
Foto: Rasmis Kooskora

Artjom meenutab oma hiljutist tuuri tuntud lauljatega ning selle käigus rääkis ka Mait Maltis, et teeb ise kodus süüa. 

Artjomil ja Annal on käsil ka korteri remont ja mõlemale meeldib selle disainimine. Anna räägib, et kui tavaliselt on naine see, kes sisustab ja mees on kõigega nõus, siis , siis Artjomil on palju omapoolseid ideid ja mõtteid ning need arutatakse üheskoos läbi. 

Artikli foto
Foto: AFP / Scanpix

Naastes restorani külastamise juurde nendib Artjom, et kui ollakse koos 24/7, siis tekib alati  mingi rutiin ja siis on teise õhkkonda minek vaheldus igapäevaelus.

Teenindamise koha pealt meenutab ta, kuidas pärast pearooga tuli peakokk ja küsis nende edasiste soovide kohta. Desserdiks valis peakokk Artjomile sinahallitusjuustujäätise, mis oli muusikule endalegi menüüs silma jäänud, Anna aga nautis soolakaramelli. "Julge, aga maitsev kombinatsioon soolasest ja magusast," ütleb Artjom, tunnistades, et armastab magusat, kuid sööb seda vähe.

Artikli foto
Foto: Rasmis Kooskora

Ise klienditeenindajana töötanud Anna teab, kui raske see töö tegelikult on, kui igatühte tuleb personaalselt teenindada.

Seetõttu on tal silma ka selles suhtes, kas teenindaja on oma tööd tehes õnnelik või ta ongi lihtsalt oma igapäevast palgatööd tegemas. Restorani Trühvel teenindajate suhtes on ta kindel, et need on hinge ja südamega tegutsemas ning seejuures ka rõõmsad.

Tagasi üles