Facebook eemaldas mitu korda foto, millel on näha alasti isa ja poega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Facebook

Facebook eemaldas mitu korda pildi, millel on näha isa koos pojaga dušši võtmas, kuna tegemist oli pildiga, millel olid alasti inimkehad.

Paljud nõudsid, et Facebook tundeküllase pildi tagasi paneks ja sotsiaalmeedialehekülg oligi lõpuks seda sunnitud tegema, edastab metro.co.uk.

Arizonas Tucsonis tegutseva fotograafi Heather Whitteni teatel haigestus tema ja ta mehe Thomas Whitteni üheaastane poeg Fox 2014. aasta novembris oletatavalt salmonelloosi. Kuna laps oli väga nõrk, viis isa ta süles duši alla.

«Thomas oli pojaga mitu tundi vee all püüdes takistada lapse kehatemperatuuri tõusu. Oksendamine ja kõhulahtisus läksid kanalisatsiooni,» teatas ema.

Naine sai aru, kui armastav isa ta mees on ja jäädvustas olukorra. Ta küsis enne mehelt ja lapselt, kas ta tohib seda teha ning mõlemad nõustusid.

Naise sõnul oli talle osade pilti näinute ja ka Facebooki suhtumine üllatav.

«See on kummaline, et on neid, kes ei talu alasti inimkeha. Mõnede arvates oli tegemist liiga intiimse fotoga, mida ei oleks tohtinud avalikustada,» lausus naine.

Facebook sai mitme kasutaja käest märkusi, et see foto rikub alasti piltide keelureeglit ja lehekülg eemaldas selle.

Oli ka neid, kellel isa ja poja dušihetk meeldis ning nad saatsid Facebookile omakorda palve, pilt tagasi panna. Lõpuks Facebook loobus selle pildi eemaldamisest ning nüüdseks on see saanud üle 130 000 meeldimise ja seda on jagatud 31 000 korda.

Whitten kaitses pildi avalikustamist: «Kindlasti on neid, kes oma perest selliseid pilte ei tee, kuid see ei peaks õigustama, et meiesugused neid teha ja tsenseerimata kujul avalikustada ei tohi,» teatas naine.

Ta rõhutas, et fotol ei ole midagi seksuaalset ega rõvedat, samuti ei ole näha genitaale.

Heather Whitten on veel teise pildiga Facebookil ja selle kasutajatel «juhtme kokku jooksutanud». 10. märtsil avaldas ta imetamisteemalise pildi, mille vastu küll protestiti, kuid seni on see üleval. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles