Näljane karu hammustas Apalatšides telgis maganud matkajat jalast

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustkaru
Mustkaru Foto: SCANPIX

Selle nädala teisipäeval ründas näljane mustkaru Põhja-Ameerika Apalatšide mäestikus Great Smokey rahvuspargis telgis maganud matkajat.

Rahvuspargi pressiesindaja Dana Soehni teatel langes rünnaku alla 49-aastane Bradley Veeder, kelle jalga karu hammustas läbi telgimaterjali, edastab wbir.com.

Veederil õnnestus karu minema ajada ja endaga juhtunust teistele teada anda. Telkimispaigas ööbinud kogunesid igaks juhuks kokku, kuna arvati, et karu võib veel rünnata.

Karu tuligi hiljem tagasi ja lõhkus kaks tühja telki, millest üks kuulus kannatada saanud mehele.

Rahvuspargi töötajad transportisid vigastatud jalaga matkaja ära hobuse seljas ja ta viidi Blount Memorial haiglasse. Haigla teatas, et mehe vigastused ei olnud rasked, talle anti abi ja saadeti koju end ravima.

Soehni teatel uurivad rahvuspargi töötajad, kus karu viibib ning karuohu tõttu on Spence Field Backcountry telkimiskoht suletud.

Rahvuspargi töötajad kutsusid piirkonnas matkavaid, piknikku pidavaid ja telkivaid inimesi üles valvsusele, kuna pargis elavad mustkarud võivad käituda ettearvamatult.

Need karud ei ründa tavaliselt inimesi, kuid nad võivad seda teha.

Võimude sõnul ei tohi karusid toita ja enda tekitatud toidujäänused tuleb alati kokku korjata, kuna need võivad karusid ligi meelitada.

Apalatšide karupääste keskuse teatel on sel kevadel talveunest ärganud karud alakaalulised, kuna möödunud aastal ei õnnestunud neist paljudel toiduvähesuse tõttu piisavalt rasvavaru koguda.

Karueksperdi Coy Blairi sõnul on karud näljased, kuna kevadel toitu napib ning nad otsivad nad süüa inimeste juurest.

«Kui inimesed arvavad, et na toidavad näljast karu, siis tegelikult teevad talle karuteene. Inimtoit tapab näljast nõrgaks jäänud karu,» selgitas ekspert.

Blair lisas, et karud peaksid maha rahunema juunis, sest siis saavad esimesed metsikud marjad küpseks ja neil on uuesti süüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles