Laisa Y generatsiooni elu teevad kergemaks elustiilimänedžerid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vanemad  põlvkonnad on hakkanud kritiseerima tänapäeva Y põlvkonda, et neil on lihtne ja mugav elu, tegeledes vaid selfide ja sotsiaalmeediaga.

Paljud tänapäeva noored kas elavad mugavusest või siis rahaliste raskuste tõttu koos vanematega ning pingutavad kodutöödes minimaalselt, edastab news.com.au.

On ka neid, kes elavad iseseisvat elu, kuid ka neil on lihtne ja mõnevõrra laisk elustiil, sest tänapäevased nutiseadmed on elu võrreldes varasema ajaga märgatavalt kergemaks teinud.

Näiteks USAs, Briti saartel ja Austraalias on hakanud levima elustiili mänedžeride kasutamine. Eriti kasutavad neid noored, kes ei soovi igapäevaelu pisiasjade ja kodutöödega end tüüdata ning tahavad keskenduda neile meeldivale tegevusele.

Need mänedžerid on põhimõtteliselt nagu ülemteenrid, kuna nad tegelevad igapäevaste asjadega nagu sisseostud, riiete keemlisse puhastusse viimine ja muu sarnane, andes noortele aega tegeleda suhtlemise ja ideede levikuga.

Neid palgatud isikuid saab samuti pidada erasekretärideks, sest nad tegelevad Y generatsiooni esindaja treeningaegade broneerimise ja isegi õlle- ja veiniõhtute korraldamisega.

Austraalia kinnisvarafirma Oliver Hume Property Funds oli üks esimesi, mis hakkas Melbourne`is pakkuma elustiili mänedžeri teenust kiire eluviisiga noortele.

Neil on Melbournis kortermaja Nord, kus elavad põhijoontes Y põlvkonna noored, kes naudivad tänapäevast laiska elustiili. Kortermaja on oma elustiili mänedžer, kes korraldab noorte elus neid asju, millega need tegeleda ei taha või ei jõua.

Üha enam kinnisvaraarendajaid on aru saanud, et tänapäeva noored elavad hoopis teistsugust elu kui nende vanemad ja neile tuleb seda võimaldada.

«Noorte elu on kiire ja nad ei taha tegeleda sellega, mis nende kiiret rütmi takistab või segab. Sotsialiseerumine, ideede levitamine ja uuenduste tegemine on selle põlvkonna silmis märgatavalt tähtsam igapäevaelu tegevustest nagu 9 – 17 töö või pesu pesemine,» selgitas üks sellistest mänedžeridest.

Oliver Hume`i kinnisvarafirma esindaja Michael Dusteri sõnul töötavad Y noored vahel ööpäev läbi ja ei soovi tegeleda teiste asjadega, mis nende loomingut ja mõttelõnga segaksid. Nad on teistega kontaktis nutiseadmete abil, töötades oma kodukontoris.

Psühholoogide uuringu kohaselt on Austraalias 4,9 miljonit Y generatsiooni esindajat, kes on väga enesekindlad, ensekesksed, nad naudivad elu, on mõnevõrra laisad, tüdinevad kiiresti ja vajavad pidevalt uusi kogemusi.

Noorte sõnul ei morjenda neid see, et vanemad põlvkonnad neid ebaküpseks, vastutusvõimetuks ja laisaks peavad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles