Galerii ja kokkuvõte! Vaata, mida rääkisid teisest poolfinaalist edasi pääsenud artistid pressikonverentsil!

Meisi Volt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna selgusid Stockholmis järgmised kümme artisti, kes võistlevad laupäevases finaalis Eurovisiooni võidu nimel. Loe Elu24 kokkuvõtet, kuidas artistid oam esituse ja tulemusega rahule jäid!

Belgia lauljatari Laura närvid olid pingul lõpuni välja, tema edasisaamine kuulutati välja viimasena. Särav Laura esineb oma funky diskopalaga finaali esimeses pooles.

Foto: Eero Vabamägi

Gruusia rokkbändi Nika Kocharov and Young Georgian Lolitaze jaoks oli edasipääs suur üllatus, siiski tunnevad nad kergendust ja rõõmu. "Tunnen, et kõik on võimalik pärast tänast," teatas solist. Kas kogenud eurolaulu autor andis neile nõuandeid, kuidas võita? "Mitte eriti. Laul oli valmis ja koos töötasime produktsiooni kallal," kõlas vastuseks.

Gruusia esineb finaalis teises osas.

Foto: Eero Vabamägi

Ungari lauljatar Jamala esitas lugu kirega, aga pidi seda kontrollima, et emotsioonid käest ära ei lähe. Jamala sõnul on Eurovisiooni lauluvõistlus nagu festival. Jamala lugu räägib tema vanavanaemast ning oli pühendatud talle ja Ukraina rahvale. Lauljanna astub üles finaali teises pooles.

Foto: Eero Vabamägi

Bulgaaria lauljanna Poli Genova oli Eurovisioonil teist korda ning pääses esimest korda finaali. "See oli unistuste täitumine. Ma olen kõige õnnelikum inimene maailmas!" rääkis Poli, et nautis protsessi ja see oli tema jaoks lõbus.

Kas Bulgaaria on valmis selleks, et Eurovisioon toimuks seal? "Jah!" teatas lauljanna pressikonverentsil.

Lauljanna tätoveering, mille ta postkaardi jaoks tegi, on lill, dandelion, mis oli Bulgaarias juuniorite Eurovisiooni logo. Naise kaunis tätoveering on tehtud Bulgaaria lipu värvides.

Poli astub üles finaali esimeses pooles.

Foto: Eero Vabamägi

Austraalia lauljatar Dami Im rääkis, et ootas suure rahva ees esinemist kaua ning tal on palju toetavaid ja õnnelikke fänne. "Eurovisiooni fännid on suurepärased, ma olen neist rabatud." Dami kujutas laval olles ette oma pere Austraalias televiisori ees Eurovisiooni vaatamas ning puhkes suure toetuse tõttu pärast esinemist lausa pisaraisse.

Miks armastab Dami võistlemist? "Normaalselt olen tagasihoidlik, aga laval tunnen end teisena, palju võimsamana. See tõukab mind edasi, et olla parem esineja."

Austraalia on Eurovisiooni lauluvõistluse fänn olnud 1980.aastatest saati ning Dami sõnul armastatakse lauluvõistlust seal väga. "Me armastame selle vaatamist ja selle konsepti, et kõik tulevad kokku ja mängivad koos muusikat. Mul on hea meel, et saan siin esineda." Dami esineb laupäeval finaali esimeses pooles.

Foto: Eero Vabamägi

Leedu artist Donny Montell esines 2012.aastal ka Eurovisioonil ning tunneb, et ta on olnud suuremalt motiveeritud ja kannustatud stressist. "Sa proovid lõõgastuda, muidu inimesed ei tunne armastust, kui sa oled stressis," lisas laulja.

Mida mõtles Donny pärast esinemist? "Ma olen seda õhtut oodanud!" kostis noormees, et kõik on kinni hetkes olemises, see on kõige tähtsam asi. "Ma tahan õnnitleda kõiki. Me püüame teha parima, et olla minaise fännide jaoks ja laval parimad."

Donny esineb finaali teises pooles.

Foto: Eero Vabamägi

Serbia lauljanna Sanja Vučić ZAA tänab oma fänne südamest: "Te tegite mu nii õnnelikuks," tänas naine inimesi, kes temasse usuvad. Järgmisena annab naine parima, et Serbiat esindada. "Ma ei vaata seda kui lauluvõistlust, ma tahan, et kõik naudiks seda." Eurovisiooni finaali pääsemine on naise jaoks unistuse täitumine: "Ma olen nii elevil!" teatas ta ülevoolavalt jutuvada jätkudes.

Sanja esineb finaali teises pooles.

Foto: Eero Vabamägi

Iisraeli täht Hovi Star pajatas pressikonverentsil, et ta on segaduses ja ta ei tea, kus ta on hetkel. "Ma tegin nii palju hämmastavaid sõpru ja kohtasin hämmastavaid artiste ja inimesi." Neljapäeval oli Iisraeli iseseisvuspäev ning Hovil on hea meel, et sai oma maale kinkida edasipääsu. "Unistused, millest me unistame, täituvad," lisas mees lauldes.

Hovit noriti lapsena palju ja temast hoiti eemale. "Minu jaoks oli valus koolis käia. Inimesid tegid mu elu põrguks, ma jäin endale truuks ja see on kõige tähtsam. Minu loo sõnum on võrdsus, kõik on tehtud tähtedest, ei ole tähtis, kes sa oled ja kust tuled, kas sa oled gei või mitte, kõik on samad ja võrdsed."

"Selle asemel, et poliitikaga jamada, me tulime siia, et laulda ja lõbutseda. Kui ma tahaks olla poliitikas, siis see soeng ei läheks seal läbi. Ei mingit pioliitikat, me tulime lõbutsema," teatas Hovi poliitikateemalise küsimuse vastuseks. Hovi astub finaali esimeses pooles lavale.

Foto: Eero Vabamägi

Poola artist Michał Szpak laulis laval eekõige oma emale ja kõigile, kes on valikute vahel. Ta soovib oma looga inimesi julgustada. Mehe esitust eurolaval kiitis ka kuulus artist Hozier, kes on üks tema lemmikuid muusikuid.

Michałi sõnul on kõik eurolaulud sel konkursil samal tasemel ja ta ei soovi ühte kindlat lemmikut teiste seast välja tuua.

Michał esineb finaali esimeses pooles.

Foto: Eero Vabamägi

Läti artist Justs oli pressikonverentsil õnnelik ja väsinud ning jäi oma etteastega eurolaval rahule. "Ma jagasin oam emotsioone kõigile. Tundsin oma etteaste pärast end kindlalt," lisas 21-aastane noormees.

Mida annab eurolaval esinemine tema karjäärile? "Pea asi, miks ma siin olen, on tahtmine, et mind kuuldaks. Ma saan siin kogemuse, suurepärased inimesed, kellega kohtusin ja kõikide inimeste hääled, kes mu poolt helistasid."

Poolfinaalis esimesena esinenud noormees finaalis esimesena esineda ei sooviks, loosi tahtel astub ta üles finaali teises pooles.

Foto: Eero Vabamägi
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles