Suusasõbrad saavad end retkel proovile panna

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reiu-Raeküla suusaretkele oodatakse tänavu vähemalt 300 suusasõpra.
Reiu-Raeküla suusaretkele oodatakse tänavu vähemalt 300 suusasõpra. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Tänavu 23. jaanuaril toimub Pärnus Raeküla metsas teine Reiu-Raeküla suusaretk, kuhu on oodatud osalema igas vanuses suusasõbrad kas või perekondade kaupa.

Suusaretke ühe korraldaja Vahur Mäe teatel on ligi 7,5kilomeetrine suusaretk tervisesõit ja võistluseks üritusel ei lähe. „On avatud raja formaat, kuhu ootame osalema igas vanuses suusasõpru,“ ütles Mäe. „Rajal toimub meditsiiniline turvamine ja on avatud teeninduspunkt, kus pakutakse teed.“

Sõit stardib Reiu puhkekeskuse territooriumilt ja suundub üle renoveeritud Reiu raudteesilla Raeküla metsa viiekilomeetrisele valgustatud terviseringile. Distantsi läbimiseks on aega kolm tundi.

„Eks sõidu idee tuli ikka kunagistest legendaarsetest suusamatkadest, nagu oli näiteks Pärnu-Sindi suusasõit,“ avas Mäe. „Et piirkonnas on palju suusasõpru, kes ei saa näiteks Jõulumäele sõita, ongi selline suusasõit neile väga hea võimalus end proovile panna. Mullu osales sõidul 150 inimest, loodame, et tänavu tuleb 300 osalejat täis.“

Korraldaja sõnade järgi saavad huvilised lasta enne sõitu oma suusad üle vaadata.

„Raeküla parklas tegutseb suusaklubi Olympic ja seal võib soovi korral enne sõitu suuski määrida,“ kinnitas Mäe.

Mäe lisas, et pikemas plaanis on 2 Silla klubil unistus välja arendada mitmiküritus, nagu korraldab Tartu maratoni klubi: aasta läbi on jooksu-, ratta- ja suusavõistlused.

„Eks tasapisi tegutseme, alguses üritaks teha üritused kohalikul tasandil ja kunagi ehk suuremana,“ lausus Mäe. „Rahvaspordi sektor läheb ju üles ja ürituste vastu on kindlasti suur huvi. Peale selle käib mul koos Margus Randmäega Raeküla tervisespordi keskuse arendamine. Plaanis on seal toimetada Paide maantee ääres ja avada Raeküla metsas unustusse vajunud kümnekilomeetrine ring matka- ja loodusõpperajana.“

Korraldaja kinnitusel on enne 23. jaanuari plaanis välja kuulutada ürituse logo konkurss, millest oodatakse samuti ohtrat osavõttu.

Reiu-Raeküla suusaretkele saab end kirja panna Port Arturites ja Reiu puhkekeskuses ning enne starti kohapeal. Sõidu korraldavad Pärnu maakoolide spordiliit, Pärnu 2 Silla klubi, Reiu puhkekeskus ja Pärnumaa spordiliit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles