Naised peavad huvitavaid lugusid jutustavaid mehi atraktiivseteks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide Põhja-Carolina ülikooli teadlaste uuringu kohaselt peavad naised mehi, kes osakvad huvitavaid lugusid rääkida, atraktiivseks ja seksikaks.

Uuringus ilmnes, et mees ei pea olema pikka kasvu, tumedate juustega ja kena, et naisele muljet avaldada, vaid teistsuguse välimusega mehed jäävad naistele silma siis, kui neil on jutustamisoskus ja nii mõnigi põnev seik varuks, edastab Daily Mail.

Sotsiaalteadlased tegid katse 388 üliõpilasega, kellest 55 protsenti olid naised ning neil paluti kirja panna, milline on atraktiivne vastassoost partner.

Katsealustele anti arvutis töödeldud foto ja fotol oleva inimese isikukirjeldus, milles oli ka viide, kui hea ja huvitav jutuvestja ta on.

Osades kirjeldustes oli, et isik räägib sageli huvitavaid lugusid, osates ka kõige hallimale tegelasele elu sisse puhuda. Teiste puhul oli mainitud, et ta loorääkimise oskused olid keskmised, kesised või ei olnud neid üldse mainitud.

Uuringus ilmnes, et mehi ei huvitanud, kas naised oskasid huvitavaid lugusid rääkida või mitte. Kui oligi mõni naine, kes oskas, ei pidanud mehed seda naist atraktiivseks.

Naiste puhul oli aga vastupidine, sest mida paremini mees lugu rääkis, seda seksikamaks ja nutikamaks nad meest pidasid.

Teises katses näidati katsealustele pilte ja isikukirjeldusi ning paluti öelda, kas kirjeldatutest saab hea abikaasa.

Siin katses pidasid nii mehed kui naised heaks abikaasaks seda, kes osaks lugusid soravalt ja seksikalt vesta.

Naised pidasid hästi lugusid jutustavaid mehi väga huvitavateks ja atraktiivseteks, samas neid mehi mitte, kelle kohta oli öeldud, et neil on jutustamisoskus kesine või selle kohta märge puudus.

Uurijate sõnul ulatub loojutustamise ja meeste seksikuse seos inimkonna algaega, mil loo jutustamine oli üks esimesi kogukonna kommunikatsiooni ja mõtete edastamise viise.

Inimühiskondades on lugude jutustajad olnud alati eristaatuses, olles siis kas šamaanid või nõiad, kes suutsid teispoolsusega kontakti saada ja kellel olid eriteadmised.

Teadlaste arvates tõmbab naisi huvitavaid lugusid jutustavate meeste poole, kuna neil meestel võib olla juhiomadusi, mis annavad võimu ja palju muud kasulikku. Iidsel ajal tagas sellise mehe ringi kuulumine tõenäolise ellujäämise.

Seksikalt loo jutustamine viitab ka isiku intelligentsusele, karismale ja laiale silmaringile.

«Mida seksikamalt ja huvitavamalt mees lugu vesta oskab, seda enam on tal tõenäosus leida pikaajaline partner,» teatasid uurijad.

Psühholoog Viren Swami sõnul ei ole siiski kindlat reeglit, miks mõned paarid kokku sobivad, teised aga mitte.

Tema arvates tekivad romantilised suhted eelkõige inimeste vahel, kes elavad võrdlemisi üksteise lähedal, mitte aga nende vahel, kes on geograafiliselt kaugel.

Ka välimus mängib rolli, kuid ka siin ei ole kindlat reeglit, sest ilu on vaataja silmades. Tegelikult teeb atraktiivseks suhtlusoskus, naeratus ja lahkus. Partneris tahetakse näha neid jooni, mis endal on olemas ning vastandid tõmbuvad väga harva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles