Rootsis ründas end 15-aastaseks valetanud Aafrika migrant kümneaastast tüdrukut

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lõuna-Rootsis Eslovis nõustus üks pere oma koju majutama Aafrikast pärit migranti, kelle sõnul oli ta 15-aastane.

Kümneaastane peretütar ärkas ühel õhtul selle peale üles, et poiss mudis ta rindu ning siis said vanemad aru, et tegemist on valetajaga, edastab Daily Mail.

Uurimine näitas, et Eritreast pärit Isak Andai ei olnud 15-aastane, vaid 19-aastane.

Eslovis elav pere oli üks paljudest Rootsi peredest, kes avasid oma ukse sisserännanutele tahtes neid aidata.

Eritreast pärit Andai saabus Rootsi ilma vanemateta, sai peavarju nimetatud pere juures koos veel teise noore sisserännanuga vaid paar nädalat enne seksuaalrünnakut.

Andai ja veel üks 17-aastane poiss said endale pere kümneaastase tütre toa, tüdruk aga pandi magama vanematega samasse tuppa.

Tüdruk sõnas pärast seksuaalrünnakut politseile, et ta mängis rünnaku eelsel õhtul Andaiga elutoas ja siis ei teinud poiss talle midagi.

Andai lahkus toast ja tüdruk jäi diivanile magama, kuid ärkas selle peale, et keegi teda rindu tugevalt katsus. Tüdruku teatel vajutas poiss ta rindu nii tugevalt, et need valutasid mõnda aega.

Kümneaastane tüdruk teatas oma täiskasvanud õele ja vennale, kes on 20. eluaastates, mis temaga juhtus, nemad teavitasid sellest ema, kes kontakteerus politseiga.

Kui Isak Andai Rootsi saabus, teatas ta võimudele, et sündis 2000. aastal, kuid tal ei ole sünnitunnistust, mis seda tõendaks ning ta andmed pärinevad vanematelt saadud infol.

Rootsi võimud ei uurinud, kui vana sisserännanu olla võis, vaid panid ajutistesse dokumentidesse kirja, et 15 - 16-aastane.

Eritreast pärit noormees sõnas uurimise käigus politseile, et ta õppis kodumaal koolis seitse aastat ja läks kooli umbes kümneaastasena. Kaks aastat enne Rootsi saabumist lõpetas ta koolis käimise. Politsei arvates näitab see info, et tegemist on 19-aastase mehega.

Kohus mõistis Andai seksuaalrünnakus süüdi, ta peab maksma tüdrukule 5000 Rootsi krooni kahjutasu ning läbima seksuaalrünnakuid teinud isikutele mõeldud teraapia, kuid riigist teda välja ei saadeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles