Moslemist Miss USAst sai kristlane

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miss USA 2010 Rima Fakih
Miss USA 2010 Rima Fakih Foto: SCANPIX

Rima Fakih oli esimene moslemist ameeriklanna, kes sai 2010. aastal Miss USA tiitli, kuid hiljuti muutis iluduskuninganna usku, saades kristlaseks.

Fakih võttis möödunud kuul vastu ristiusu, kuna ta abiellub sel nädalal kristlasest liibanonlase Wassim Salibiga, kes on tuntud jõukas muusikaprodutsent, edastab foxnews.com.

Pärast Miss USA tiitli saamist sõnas Fakih: «Olen eelkõige ameeriklane, siis araabia juurtega ameeriklane, kuid olen oma suguvõsa kaudu samuti liibanonlane ja moslem».

Fakih hakkas oma araabia ja moslemi juurte vastu huvi tundma alles ülikoolis, mitte varem.

«Õppisin Michigani ülikoolis, kuna seal on suur moslemitest üliõpilaste kogukond ja mu isa tahtis, et ma teeks islamiga tutvust. Ma ei teadnud enne ülikooli eriti midagi koraanist, islamist, ramadanist ja ülejäänust, mis on enamikule moslemitele igapäevaelu osa. Mu isa tahtis, et ma oma juuri ja päritolu tunneksin,» teatas naine missiks saades.

Pärast Miss Ameerikaks saamist hakkasid Fakihi kohta pinnale tulema vastuolulised teated, et ta tegeleb moslemitele sobimatu striptiisiga, osaledes ka stripivõistlusel. 2012. aastal aga jäi ta joobes juhtimisega politseile vahele. Teada on, et moslemid ei tohi alkoholi tarbida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles