Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Linnusurmad ennustavad maailmalõppu?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Linnusurmad ennustavad maailmalõppu?
Linnusurmad ennustavad maailmalõppu? Foto: SCANPIX

Maailmalõputeoreetikute arvates on nüüdsed lindude ja kalade massisurmad maailmalõpu ettekuulutus.

Siiani on suur osa neist surmadest selgitamata ja selle tõttu on hakanud levima mitmesugused teooriad, kirjutab The Telegraph.

Teooriaid on alates Maa magnetpooluse asukohavahetusest, riikidepoolsest paanikakülvamisest kuni tulnukate rünnakuni.

Looduseuurijad on massihukkumisi selgitanud nii halva ilma kui ka ilutulestikuga, kuid need ei ole rahuldanud vandenõuteooria pooldajaid.

«Lindude ja teiste olendite hukkumine on otsene viide varsti saabuvale maailmalõpule. Nende surm näitab, mis võib kogu elusloodust paari aasta pärast ees oodata. Ka inimene ei pääse sellest,» laususid teoreetikud.

Maailma erinevates paikades olnud massihukkumistel ei näi olevat ühist põhjust. Samuti leidsid need aset erinevatel aegadel.

Teada on, et loomadel on looduses toimuvate protsesside suhtes parem tunnetus kui inimesel, kuid nüüdsed massihukkumised ei ole andnud selgitust, mida nad tunnetada võisid.

Arvatakse, et viimase aja sündmused ei saa olla lihtsalt kokkusattumus. Päevakorda on tõusnud küsimus, kas Hollywoodi katastrooffilmid saavad kunagi tõesti tõeks.

Väidetavalt saab maiade kalender 2012. aastal otsa. Seda peetakse ka inimkonna lõpuks. Samas aga ei ole suudetud panna paika aega, millal apokalüpsis aset leiab. Välja on pakutud  nii 21. mai, 12. detsember kui ka 21. detsember.

Vandenõu- ja maailmalõputeoreetikud aga jätkavalt visalt märkide otsimist ja ennustamist.

Tagasi üles