Taani printsessi sünnitus osutus valehäireks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani kroonprints Frederik ja kroonprintsess Mary
Taani kroonprints Frederik ja kroonprintsess Mary Foto: SCANPIX

Taanis hakkasid eile levima jutud, et printsess Maryl käivitus sünnitustegevus ning ta toob kaksikud ilmale.

Jutud said alguse sellest, et Austraalia päritolu 38-aastane printsess saabus turvateenistuse saatel kiiruga Kopenhaagenis asuvasse Rigshospitaleti haiglasse, kirjutab news.com.au.

Mitmed meediaväljaanded spekuleerisid, et printsess hakkab sünnitama.

Kuulujuttudele tuli lisa, kui 42-aastast prints Frederiki nähti haigla sünnitusosakonda minemas ning sealse peaarstiga kõnelemas.

Taani kuningliku pere esindaja Lene Balleby lükkas väited printsessi sünnitusest ümber.

Balleby sõnul käis printsess Mary tavapärases rasedate tervisekontrollis ning ta abikaasa tahtis arstilt informatsiooni saada.

«Kuningliku paariga on kõik korras, uued ilmakodanikud ei ole veel sündinud,» lisas esindaja.

Prints Frederik on varem öelnud, et tahab naist kaksikute sünni ajal toetada.

Taani kuningliku haigla teatel peaks printsess Mary lapsed tavapärasel viisil ilmale tooma, kuid kui tekib ohtlik olukord, siis võetakse kasutusele keisrilõige.

Taani kroonprints Frederikil ja kroonprintsess Maryl on varasemast kaks last, viiene prints Christian ja kolmene printsess Isabella.

Kahe varasema raseduse ajal jätkas printsess töötamist kuni sünnituseni. Kuid nüüd kaksikute kandmise ajal olevat Mary siiski ettevaatlikum ning on töökoormust vähendanud.

Printsess Mary ja prints Frederik abiellusid 2004. aasta mais. Paari suhe sai alguse 2000. aasta Sydney olümpiamängudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles