Eestis esineb rokilegend Whitesnake

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Coverdale ansamblist Whitesnake
David Coverdale ansamblist Whitesnake Foto: AFP / Scanpix

14. detsembril annab Saku Suurhallis kontserdi rokkmuusika suurnimi Whitesnake. David Coverdale ja tema bänd esinevad Tallinnas maailmatuuri «Good To Be Bad» raames.


Sel aastal kriitikute poolt ülistatud albumi üllitanud Whitesnake külastab Eestit kolmandat korda. 2004. aastal andis artist võimsa kontserdi samas kohas, Saku Suurhallis.

Ansambli kirju ajalugu sai alguse 1977. aastal, kui eks-Deep Purple`i laulja David Coverdale lõi koos oma uute bändikaaslastega bluusrokki harrastava Whitesnake`i.

Artisti esimesed albumid äratasid küll kriitikute tähelepanu, kuid tõusutee algas Whitesnake`i jaoks 1980te alguses. 1970te lõpus ja 1980te algusaastail oli Whitesnake`i Deep Purplest üle tulnud kokku juba kolm liiget: lisaks Coverdale`le ka John Lord ja Ian Paice.

Loominguliste erimeelsuste ja uute väljavaadete rohkuse tõttu pole kogu bändi ajaloo vältel ansambli liikmed kauaks pidama jäänud. Nii lahkusid ka Lord ja Paice paari aasta jooksul bändist teiste ansamblite juurde.

Kuigi 1980te alguses ilmus Whitesnake`ilt mitmeid huvitavaid albumeid, tuli tõeline läbimurre alles 1987. aasta albumiga «1987». Albumi edu taga oli artisti uus rokilikum suund ning hoolikalt valitud lood, mis läksid väga hästi peale nii USAs, Euroopas kui Jaapanis.

Album «1987» tõusis aasta albumitabelis kohale number kaks nii siin kui sealpool ookeani. Ainuüksi USAs üle kaheksa miljoni koopia müünud plaadi hittlood olid «Is This Love» ja «Here I Go Again».

Bändi järgmine, 1989. aastal ilmunud «Slip Of Tongue» oli samuti väga edukas. Sealt on pärit ka ansambli üks suurimaid hitte «Fool For Your Loving».


Oma edu tipul, 1991. aastal, otsustas Coverdale Whitesnake mõneks ajaks kalevi alla panna ning suundus uutele jahimaadele. 1992. aasta palju tähelepanu saanud Coverdale`i ja Led Zeppelini kitarrilegend Jimmy Page`i ühisplaat tõi küll müügiedu, kuid polnud loodud kestma kui artistide tandem. Õige pea äratas Coverdale Whitesnake´i taas elule.

1990. aastate teine pool nägi Whitesnake «Greatest Hits» plaati ja tuuri ning Jaapanis salvestatud akustilist kontsertalbumit.

2002. aastal läks vahepeal koosseisu vahetanud Whitesnake läks taas tuurile, et tähistada 25 aasta möödumist ansambli asutamisest.

Artisti uusim, aprillis ilmunud album «Good To Be Bad», jõudis kiiresti Suurbritannia edetabelis 5. kohale ning on saanud kriitikutelt rohkelt kiidusõnu.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles