Klaxonsit soojendab Popidiot

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bänd Klaxons poseerib pärast Mercury muusikaauhinna kättesaamist Londonis möödunud aasta septembris.
Bänd Klaxons poseerib pärast Mercury muusikaauhinna kättesaamist Londonis möödunud aasta septembris. Foto: Leon Neal/AFP

Juba järgmisel esmaspäeval, 6. oktoobril, Tallinnas Club Hollywoodis esinevat Briti

nu-rave

bändi Klaxons soojendab

electro-indie

duo Popidiot, DJ-puldis on Paul Oja.



2007. aastal andis Klaxons välja ülimenuka debüütalbumi «Myths of the Near Future» ning selle eest pälvisid nad ka Mercury auhinna. Londonis elutseva trio põhiliikmeteks on Jamie Reynolds, James Righton ja Simon Taylor.



Käsil oleva uue albumi pealkirjaks peaks saama «Myths of the Near Past». Tallinnas on Klaxonsilt oodata hoogsat klubikontserti, pöörane pidu on nimelt see, mis nende poistega alati kaasas käib.




Popidiot tegutseb aastast 2004. Tartus, tegemist on Eesti-Soome sünt-pop bändiga, mille põhiliikmeteks Juhani Peura ja Hendik Luuk,

live

-etteastetel ja plaadil lööb kaasa ka Pia Frausi juht Rein Fuks.



Aastal 2006 andsid poisid välja oma nüüdseks välja müüdud debüütalbumi «1111» – sädelev ja energiast pakatav popmuusika, millest on saanud Eesti süntpopi klassika.



Selle aasta alguses andis Popidiot Seksound plaadifirma alt välja ka uue singli «Rushing Heart» ning praegu on poisid stuudios oma teise plaadi kallal töötamas.




Klaxonsi fenomeni kommenteerib Koit Raudsepp (R2), kelle isiklikus 2007. aasta albumite edetabelis asetses Klaxonsi „Myths of the Near Future“ 5. kohal: «Klaxonsi tegude kohta on võimalik kirjutada pikki ja keerulisi iseloomustusi… Mina piirduksin vaid kolme tähtsama pidepunktiga. Proge-

rock

, tantsuelektroonika ja punk. Klaxonsi kontserdil jalad liiguvad, käed tõusevad, aga mõistus mõtleb kaasa.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles