Spordiklubid jätkavad esialgu kitsastes oludes

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spordihallis hoogsalt alustanud spordiklubi Fittest tegutseb halli taasavamiseni tennisehallis.
Spordihallis hoogsalt alustanud spordiklubi Fittest tegutseb halli taasavamiseni tennisehallis. Foto: Margus Ansu / Postimees

Pärnu spordihallis teenuseid pakkunud spordiklubid jätkavad halli taasavamiseni tavalisest kitsamates oludes, mistõttu on neist mitmel tulnud kokku tõmmata kalenderplaani.

Üks suuremaid kannatajaid laupäeval juhtunud spordihalli väikese saali katusevaringus on võimlemisklubi Rüht, kellel jäi varingu alla kallis võimlemisinventar.

Trennide arv vähenes

“Suurim kaotus oli ligi 50 000 krooni maksnud võimlemisvaip, mis oli ainus selline Pärnus,” rääkis klubi juhataja Kai Esna. “Vaip ujus pärast õnnetust vees ja seisis nüüd seal külmununa lumehanges. Ei tea, kas see ka kunagi kompenseeritakse, sest meile on see päris valus löök.”

1. jaanuari õnnetuse ajal pidi toimuma saalis Rühi laste treening, kuid see jäi pühade tõttu ära.

Seni, kuni paremat pole, tegutseb võimelmisklubi Koidula gümnaasiumis. Klubi on pannud mõne tunni kokku, sest koolis polnud piisavalt aegu.

Spordiklubi Fittest tegutseb kuni spordihalli taasavamiseni Pärnu tennisehallis.

“Oleme tennisehalli tagumises Merehallis ühel tenniseväljakul,” seletas Fittest Pärnu juhataja Raido Ilp. “Sellist saali nagu spordihallis teist Pärnus pole ja uute ruumide leidmine oli üsna raske, sest ruumi otsivad ju teisedki. Õnneks tuli tennisehall meile vastu.”

Ilpi sõnade järgi ei toimu tennisehallis spinningutrennid, bodypump’i varustus loodetakse kohale kolida homseks. Kõik ülejäänud trennid toimuvad senisest väiksemas mahus.

“Trenne on küll vähem, aga selle eest mahub saali rahvast rohkem,” lohutas Ilp. “Elurütm on natuke sassis, aga me ei lase end sellest häirida.”

Tennisehallis kehtivad Fittesti kliendikaardid.

Kimberi jõusaali külastajad peavad spordihalli taasavamiseni leppima klubi kesklinnas asuva jõusaaliga.

Klubi juhataja Ain Kimberi sõnade järgi kehtivad kesklinnas kõik klubi liikmekaardid. Kes kesklinnas käia ei taha, selle kaarti pikendatakse.

Karate kolib spordihallist minema

Spordihallis tegutsenud tantsukool MP Dance on halli taasavamiseni puhkusel. Kooli juhataja Annika Toomsalu ütles, et oligi koolivaheg ja tunnid pidid algama uuesti järgmisel nädalal.

“Meil pole praegu uusi ruume võtta ja sellepärast venib puhkus pikemaks,” märkis Toomsalu. “Lähipäevil arutame, mida öelda lapsevanematele.”

Karateklubi Zen presidendi Valdur Maibachi sõnade järgi kaotasid karatekad õnnetuses ilmselt kõige vähem.

“Olime juba niikuinii spordihallist ära kolimas, seega õnnetus meid väga ei puudutanudki, kuid Pärnu linnale on see kindlasti suur probleem,” ütles Maibach. “Meie kohale pandi spinningutrennid, kus mürtsus muusika, see ei võimaldanud meil trenne korralikult läbi viia.”

Karateklubi Zen trennid jätkuvad Koidula gümnaasiumis ja seda täismahus.

Pärnu tae kwon do klubi peainstruktor Robert Trofimov ei osanud eile veel öelda, kus klubi trennid jätkuvad, kuid klubi tegeleb uue saali otsinguga aktiivselt.

Pärnu maleklubi juhataja Eiki Lehemets viibis eile Tallinnas võistlustel ega vastanud telefonile.

Linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo teatel ei toimu kindlasti pühapäevaks spordihalli plaanitud maleturniir “Paul Keres 95”. Turniiri korraldaja Kersti Kivioja ütles, et ilmselt lükkub turniir edasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles