Naised pidid «Mantlipärijas» taas tunnistama meeste paremust

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirle Truuts.
Sirle Truuts. Foto: TV3

Hoolimata naiste pingutustest pidid nad TV3e saates «Mantlipärija» taas meestele alla vanduma ja saatest pidi lahkuma nõrgalt esinenud 28-aastane juhataja Sirle Truuts.

Miljonikroonise töölepingu ning tippjuhi koha eest Olympic Entertainment Groupis jätkasid seekordses TV3 Mantlipärija saates heitlust kaksteist noort inimest: 25-aastane audiitor Ülar Kirikal, 31-aastane audiitor Viktoria Ross, 30-aastane tootejuht Veronika Pavlova, 30-aastane projektijuht Terko Jakobson, 29-aastane tegevjuht Sverre Puustusmaa, 28-aastane juhataja Sirle Truuts, 29-aastane tootegrupijuht Riho Eensoo, 35-aastane osakonnajuhataja Piret Paabusk, 29-aastane kvaliteedijuht Matti Lilleväli, 37-aastane klienditeenindusjuht Marju Kaev, 24-aastane juhatuse liige Lauri Paeveer ja 30-aastane tegevjuht Imre Mürk.

Saade algas Marju ja Sirle vahelise kahekõnega, kus Marju sõitis Sirlele sisse eelmises saates öeldud sõnade eest, et Marju oli väidetavalt talle vastu töötanud. Marju oli üllatunud, et temale anti sellist negatiivset tagasisidet naiskonna poolt. Sirle tundis end selgelt jõulisema Marju ees kui vagur kana ja lasi nö kõrvad lonti.

Tänaseks ülesandeks oli flaierite jaotamine Riia linnas Olympicu kohalikus kasiinos toimuvale kohaliku staari Gunnarsi kontserdile - millise võistkonna jaotatud piletitega inimesi õhtusele üritusele rohkem kohale tuleb, see võidab.

Impera meeskond valis seekord kapteniks Sverre ja naiskond Karmiina valis Veronika ettepanekul juhiks Marju.

Mehed hakkasid kohe mõtlema flaieri kujunduse üle. Nad mõtlesid kavala müüginipi, et jätta lätlastele mulje, et need on väga hinnalised flaierid ning neid jaotatakse vaid mõni üksik. Lisaks soovisid nad rõhutada tasuta joogile, mida see flaier võimaldab.

Flaierite kujundamine ja trükkimine jätkus öö otsa - naistest oli selle kujundamisel rohkem aktsioonis Viktoria ja meestest Terko.

Võistkonnad pidid varahommikul valima 4 inimest, kes sõidavad Lätti flaiereid jaotama, kuid kaptenid ise pidid samas jääma Eestisse ja juhtima oma tiimi telefoni teel. Meestest jäid Eestisse maha Terko, Sverre ja Matti ning naistest Marju.

Naised jaotasid hoolega flaiereid, kohati viitsimata erilist selgitustööd teha. Muuseas jaotatud flaierid võisid kergesti lennata ka prügikasti. Reklaamimisel kõlas enamasti vene keel.

Meeste müük mõjus suhteliselt usaldusväärselt ning kohalikud tüdrukud lausa sulasid lipsustatud ja ülikondades ning inglise keelt hästi rääkivate meeste ees. Naised mõjusid mitte nii ligitõmbavalt.

Naised olid siiski oma esinemisega väga rahul, sest sisepingeid nagu eelmistes saadetes, nende seas enam ei olnud ja nad uskusid oma võitu. Ka meeskond uskus võitu, kuid nende esinejate hääl ei kõlanud nii enesekindlalt. Armin Karu heitis meeskonnale ette kirjavigasid nii läti, kui ka inglise keelses tekstis.

Naiskond jagas 590 ja meeskond ligi 400 flaierit laiali. Hoolimata suuremast arvust jagatud flaieritest, olid kaotajaks siiski juba kolmandat korda naised. Kasiinosse tuli 19 Karmiina flaieriga ja 28 Impera flaieriga inimest.

Karu küsis, kas naisterahvad ongi viletsamad juhid kui mehed? Naised arvasid, et Marju sai juhina hästi hakkama, sest tal on tugevad juhiomadused. Karmiina esindajad tunnistasid, et nende müügitöö ja -strateegia ei olnud tasemel. Viktoria tunnistas, et ta ei olnud hea müüja, kuid ta palus selles teiste abi. Marju tunnistas oma viga, et ta ei tahtnud naiskonda töö ajal segada, mis tähendas, et ta ka ei innustanud neid.

Karu leidis, et meeste flaier oli paremini kujundatud ning selle suureks eeliseks oli asjaolu, et see oli nii inglise, kui ka läti keeles, samas kui naiste flaier oli vaid inglise keeles. Karu heitis ka naistele ette, et nad liiguvad liiga palju ringi, selle asemel, et ühes kohas oma müügitööd teha. Karu imestas, et miks naised juba kolmandat korda järjest ühte ämbrisse astuvad ning ei suuda oma vigadest õppida. "Nii pole võimalik ju võita," leidis Karu, viidates asjaolule, et naised muudavad oma asukohti ja tõmblevad liigselt sihitult ringi.

Marju valis enda kõrvale Sirle ja Viktoria, kelle hulgast peaks Karu ühe vallandama. Marju arvates ei saanud Viktoria mitmete asjadega hakkama, kuid Viktoria väitis vastu, et tema andis endast kõik, kuid ta ei olnud siiski piisavalt hea müügiinimene.

Sirle tunnistas, et ta oli ehk vilets müügiinimene, sest võõrkeel segas. Ta leidis, et ta andis siiski endast piisavalt palju. Marju leidis, et tema järelkontroll jäi nõrgaks, kuid siiski oli seekord naiskonna distsipliin parem kui varem.

Karu vallandas Sirle, sest ta ei paistnud seekord eriti millegagi silma. Marjule ta andis aga veelkord võimaluse end näidata.

Karu sõnul on olukord muutunud ebavõrdseks, sest tüdrukuid on jäänud alles vaid neli. Seetõttu otsustas Karu teha edaspidi segavõistkonnad, kus mõlemas on kaks naist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles