Raadioteatris kõlab endise ugalalase kuuldemäng

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järjekordsel Ugala Raadioteatri õhtul kõlab Martin Alguse kuuldemäng "Laviin".
Järjekordsel Ugala Raadioteatri õhtul kõlab Martin Alguse kuuldemäng "Laviin". Foto: Sille Annuk

24. jaanuaril kell 18 kõlab Ugala Raadioteatris Martin Alguse kuuldemäng "Laviin“, mis on võitnud III auhinna 2009. aasta algupäraste kuuldemängutekstide võistlusel.

"Laviin" on näitekirjanik Martin Alguse esimene koostöö Raadioteatriga.

Raadioteatriõhtul Ugalas kohtuvad huvilised peaosatäitja Tõnu Ojaga ja saavad kuulata heliringvaadet tema paljudest kuuldemängurollidest. Kohal on ka režissöör Toomas Lõhmuste.

Keskealine, keskmisest edukam eesti mees viibib suusapuhkusel, mägionnis Weinshoffenis, kui teda tabab looduskatastroof. Ainsaks ühenduseks välisilmaga on tühjeneva akuga mobiiltelefon. Kõne muutub ausalt endasse vaatavaks pihtimuseks. Žanr ja lõpplahendus jäävad kuulaja otsustada.
Mees: „Kellega ma räägin?“
Naine: „Maie Pelle, asjur.“
Mees: „Nii, väga hea, ma olen eesti kodanik, Albert Lemm, ma olen Weinshoffenis, mägedes, mägionnis, me tulime siia puhkama, me jäime laviini alla, kuulete! Kõik on pime, lumi on igal pool, külm on, õhk saab otsa!“

Osades: Tõnu Oja ja Hilje Murel. Režissöör: Toomas Lõhmuste. Helirežissöör: Külliki Valdma.

Raadioteatri õdus õhkkond ja hea akustika viib südamlikule rännakule kuuldemängude ja helide müstilisse maailma. Publikuga jagavad mõtteid nii helirežissöörid, lavastajad kui ka näitlejad.

Kuula ja sa näed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles