«Georg» sai sooja vastuvõtu osaliseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi peaosatäitjad Marko Matvere ja Anastasia Makejeva ning režissöör Peeter Simm.
Filmi peaosatäitjad Marko Matvere ja Anastasia Makejeva ning režissöör Peeter Simm. Foto: Mihkel Maripuu

Täna esilinastus Tallinnas Coca-Cola Plazas korraga kolmes kinosaalis uus kodumaine mängufilm «Georg», mis räägib legendaarse baritoni elust läbi tema teise abikaasa silmade.

Eesti filmi esilinastus on kohaliku kultuurirahva jaoks alati suursündmus ning ka «Georgi» esilinastus polnud erandiks – kõik kolm kinosaali olid rahvast puupüsti täis.

Režissöör Peeter Simm ütles oma filmieelses sõnavõtus, et filmitegijate nägemus Georg Otsast ei pruugi ehk olla identne inimeste endi kujutelmaga,kuid loodetavasti täiendavad need teineteist. Lisaks mainis Simm, et selle filmi puhul panid loojad erakordselt suurt rõhku just pildi-ja helikvaliteedi kõrgele tasemele.

«Kui teile see film meeldib, siis andke sellest suusõnalise telegraafi teel teada ka teistele ja öelge, et nad tuleksid ja vaataksid seda filmi korralikus saalis, kus on korralik pilt ja heli. Sest selle peale suurem osa rahast läkski. Meeter filmi maksab Hollywoodile samapalju kui meile,» ütles Simm

Linastuse järel võis rahulolevate ilmetega kinokülastajaid näha kino ees peatunud bussidesse astumas, et sõita edasi filmi ametlikule linastumispeole Lillepaviljoni.

Muuhulgas oli esilinastuse külastajate seas ka linateosest vaimustunud Erki Nool.

«Väga hea film! See on esimene emotsioon,» nentis Nool.

«Eks mul enne filmi olid veidi kõhklevad ootused, aga minu filmielamus ületas kõik need ootused. See oli parem film, kui ma oleks osanud arvata. Julgen seda täielikult soovitada ja minu arvates oli ka näitlejate töö väga hea.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles