Seitsmes «Koolijazz» alustab

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Koolijazzi» laagri õpitubades astuvad õpetajatena teiste hulgas üles Arno Tamm ja Jalmar vabarna.
«Koolijazzi» laagri õpitubades astuvad õpetajatena teiste hulgas üles Arno Tamm ja Jalmar vabarna. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolmapäevast reedeni kestab Viljandis laager-festival «Koolijazz=Jazzikool».

Pop-džässmuusikast huvitatud noored saavad osaleda õpi- ja jututubades ning kõigile on avalikud kontserdid Viljandi pärimusmuusika aidas.

Laagri töös osaleb 80 noort mitmelt poolt Eestist. Kõige rohkem osalejaid, 24, on Pärnust. Tulijaid on Tartust, Kuressaarest, Alatskivilt, Põltsamaalt, Haapsalust, Tallinnast ja Viljandist.

Laagrilistest moodustatakse instrumendipõhised ansamblid, kes astuvad koos õpetajatega avalikkuse ette reedel kell 16 pärimusmuusika aidas algaval lõppkontserdil «Jazzikool». Õpetajad on Liina Saar, Arno Tamm, Henno Kelp, Andre Maaker, Jalmar Vabarna, Jaan Jaago, Kirke Karja, Reigo Ahven, Villu Veski ja Teet Raik.

Laagri õpitubasid juhatavad Kuubalt pärit löökpillimängija Luber Jimenez Junco, Raivo Tafenau, Jaak Sooäär ja Andres Noormets raadioteatrist. Avaloengu peab Anzori Barkalaja.

Kui laagri õppeprogrammis saavad osaleda vaid eelregistreerunud, siis kontsertidele on oodatud kõik huvilised. Kolmapäeva õhtul avakontserdil «Koolijazz» esinevad kaasatoodud kavadega muusikakoolide koosseisud.

Neljapäeval on festivali lava külaliste päralt. Lauri Saatpalu, Peeter Rebane ja Raivo Tafenau esitavad neile ainuomasel moel kava Eesti 1970. aastate popmuusikast.

«Koolijazz=Jazzikool» on Viljandis seitsmendat korda. Laagri korraldab Muusika Viljandi Büroo/MTÜ Viljandi Vanamuusika Festival koostöös Viljandi kultuuriakadeemia ja muusikakooliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles