Palju õnne! Maria Faust võttis vastu Taani prestiižika kultuuriauhinna

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taanis väärikaid muusikaauhindu ja tunnustusi pälvinud saksofonist Maria Faust on spetsiaalselt Jazzkaareks kirjutatud teose "Velocipede"
Taanis väärikaid muusikaauhindu ja tunnustusi pälvinud saksofonist Maria Faust on spetsiaalselt Jazzkaareks kirjutatud teose "Velocipede" Foto: Kaupo Kikkas

Auhind on loodud Taani kõige kauem võimul püsinud ja armastatuma kultuuriministri Niels Matthiaseni mälestuseks ja seda on välja antud alates aastast 1981. Niels Matthiasen oli võimul 1971-73 ja uuesti 1975-80.

Varasemalt on selle auhinnaga pärjatud näiteks muusikud Michala Petri (82), Niels-Henning Ørsted Pedersen, Palle Mikkelborg (87), näitleja Ghita Nørby (eestlased teavad teda Taani kultusseriaalist «Matador» ja Lars Von Trieri õudusseriaalist «Riget» The Kingdom) kirjanik -multitalent Benny Andersen (95) ja teised.

Niels Matthiaseni Mälestusfond kirjutab Maria Fausti kohta:

«Juhatus soovib tunnustada Maria Fausti unikaalset talenti, nii helilooja, arranžeerija kui ka saksofonistina. Maria on pidevas muusikalises liikuvuses ja arengus oma kunstilises väljenduses, improvisatsioonis  ja julge alternatiivsetes võtetes. Tema kompositsioonid on korraga rasked, kuid ka kerged ja poeetilised, sisaldades täpseid nüansse, mille tipus asetseb lihtne, ilus meloodia. Me näeme Maria Faustis tugevat tahet ja annet. Maria Faust on  ainulaadne kunstnik oma valdkonnas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles