Agressiivne kobras võttis lätlase pantvangi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kobras
Kobras Foto: SCANPIX

Lätis Daugavpilsis leidis aset ebatavaline juhtum, milles agressiivne kobras ründas meest ja võttis ta sõna otseses mõttes pantvangi.

Läti ringhäälingu teatel oli Sergei nimeline mees õhtusel ajal teel koju, kui  kobras põõsastest välja jooksis.

Kopra rünnak oli nii ootamatu, et mees kukkus maha, tige loom jätkas ta ründamist.

«Kafkalikku õudusse» sattunud Sergei sai lõpuks kuidagi mobiiltelefoni taskust kätte ja helistas politseisse teatades, et kobras võttis ta pantvangi ega luba tal maapinnalt püsti tõusta. Iga kord, kui ta seda katsetab, saab ta valusalt hammustada.

Politsei pidas seda pilakõneks ja ei saatnud patrulli asja kontrollima. Mees helistas siis sõbrale ja palus teda endale appi, kuid sündmuskohale kiirustanud sõber jäi politseile kiiruseületamisega vahele ja ta peeti kinni. Politsei lasi sõbral teha puhumistesti, mis näitas et ta on kaine ja nad sõitsid temaga «koprakohta» kaasa, leides et tegemist ei olnud pilakõnega.

Politsei kutsus loomakaitsjad, kes metslooma ta tavalisse paika tagasi viisid. Sergei aga vajas kopra tekitatud haavade tõttu 15 õmblust.

Läti meedia teatel suhtuvad Daugavpilsi võimud juhtunusse tõsiselt, samas aga ei saa keelata metsloomadel liikumist. Nii loomakaistjate kui politsei teatel on koprad kevadisel ajal, kui nad pesakohti otsivad, tavapärasest agressiivsemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles