Galerii: Eesti meistrivõistlused viskitundmises võitis Haapsalu Viskiklubi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval, 24. aprillil Šoti klubis toimunud järjekorras juba kolmeteistkümnendad Eesti Lahtised Meistrivõistlused viskitundmises võitis Haapsalu Viskiklubi, kes vapustas teenekat žüriid nii tugevate teadmiste kui ka maitsemeeltega.

Tänavu võttis Eesti Lahtistest Meistrivõistlustest osa rekordarv meeskondi, kellest tugevaimaks tunnustati viski asjatundjaid Haapsalust. Kümme meeskonda üle Eesti panid proovile nii oma teoreetilised teadmised viskist kui ka maitsemeelte täpsuse.

«Parimaks nii teoorias kui ka praktikas osutus Haapsalu Viskiklubi, kes lükkas troonilt teeneka – koguni viiekordse – Eesti meistri Põltsamaa Viskiklubi. Haapsalu viskientusiastide edu taga on nii tugevad teoreetilised teadmised, kui ka hea praktiline oskus ja degusteerimisvõimed,» ütles võistluse korraldaja Šoti klubi liikme Mari Mandre.

Ürituse eesmärk on eelkõige arendada viskikultuuri Eestis. «Meil oli äärmisel hea meel näha, et sel aastal osaleb meistrivõistlustel rekordarv meeskondi. See viitab Eesti inimeste huvi tõusmisele viskikultuuri vastu kui ka ürituse üldisele edule,» lisas Mandre. «Erilist heameelt valmistas võistlusel aktiivselt osalenud Ühendkuningriigi suursaadiku Chris Holtby poolne tunnustus meie viskikultuuri austajatele.»

Tänavu 13. korda korraldatud viskitundmise võistlus koosnes üheksast teoreetilisest küsimusest viski tootmispiirkondade ja -kultuuri kohta ning üheksast praktilisest küsimusest, mis eeldasid erinevate päritolumaade ja valmistamisomadustega väärtviskide tundmist pimedegusteerimise kaudu.

Oma teadmised panid proovile järgmised meeskonnad: Lõuna-Eesti Viskiklubi, Tallinna Viskiklubi, Jõevälja hobiklubi, Haapsalu Viskiklubi, Šoti klubi, Leib Resto ja Aed, Lõuna-Eesti Viskiklubi, Drink Scotch Kiss French, Two Wannabe Eestlased and a genuine Eestlane, UBC ning ka eelmise aasta võitja ja viiekordne Eesti meister Põltsamaa Viskiklubi.

Võistluse avas Suurbritannia suursaadik Christopher Bruce Holtby, üritust juhtis Šotimaa Sõprade klubi president Margus Leivo ning žürii esimees oli Toomas Tiivel. Eesti lahtiseid meistrivõistlusi viskitundmises korraldab Šoti Klubi koostöös maaletoojatega Pernod Ricard Estonia, Prike, Tridens, Liviko ning Dylan Distribution.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles