Galerii ja video! Iiris esitles Von Krahlis uut ja väga isiklikku lühialbumit «Hope»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iiris andis märtsi lõpus välja oma kolmanda ametliku plaadi – lühialbumi pealkirjaga «Hope», mille esitluskontsert toimus laupäeval Von Krahlis.

Iiris Vesik on kolm viimast aastat elanud ja õppinud Londonis ning seal sündis ka tema nelja looga lühialbum «Hope». Uus muusika on saadaval digitaalsetes keskkondades nagu Spotify, Deezer ja iTunes ning eksklusiivselt vinüülplaadil ka Eesti plaadipoodides. 

EP «Hope» on saanud kiita nii kodumaistelt kriitikutelt kui ka rahvusvaheliselt pressilt. Kaspar Viilup kirjutas ERR-i kultuuriportaalis, et «Iiris on enda muusikaga kuulaja ees uuel plaadil alasti ning ei varja endast midagi. Tema vokaal heliseb vaikselt ja püüab kuulaja lõksu. Aga need on mõnusad ahelad, kus oleks hea meelega edaspidigi.»

Mainekas Briti blogi The Line Of Best Fit on kirjeldanud Iirise uut loomingut kui «unikaalset ja põnevat väljavaadet tulevikuks». Muusikaajakiri Clash kirjutas, et «Hope» on ebamaine popmuusika ning The 405 lisas, et «me jätkuvalt räägime Iirise uuest EP-st, sest see on lihtsalt väga hea.» Plaadi nimilugu jõudis ka Inglismaa Spotify playlisti «The New Pop Revolution».

Iirise enda sõnul on «Hope» väga isiklik. «Ma tahtsin kirjutada midagi väga ausat ja väljendada end võimalikult ausalt. 

Kuulasin EP kirjutamise ajal palju Kendrick Lamari «good kid, m.A.A.d city» albumit. Minu jaoks oli oluline ka see, et saaksin võimalikult palju ise ära teha – näiteks vinüülikujunduse lõikasin ja kleepisin ise kokku.» Lisaks tegi Iiris albumi nimiloole ise video, selle esitlus toimus ajakirja i-D veebis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles