Suri poptäht Prince (2)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Popmuusikalegend Prince suri täna 57-aastaselt oma kodus Minnesotas.

TMZ teatel kutsuti kiirabi tema Paisley Parki stuudiosse täna hommikul kell 9.43 ja Carveri maakonna šerif kinnitas, et üks inimene on surnud.

Politsei lisas hiljem, et Prince leiti teadvusetult oma kodu liftist. Teda püüti elustada, kuid tulutult. Mees kuulutati surnuks kell 10:07 kohaliku aja järgi.

Lauljal, kelle sünninimi on Prince Rogers Nelson, tekkis meditsiiniline hädaolukord 15. aprillil, mistõttu tema eralennuk pidi Illinois's hädamaandumise tegema. Laulja viibis mõned tunnid haiglas ning järgmisel päeval astus ta üles kontserdil ja kinnitas fännidele, et temaga on kõik korras. Prince'i esindaja ütles siis TMZ-le, et lauljat vaevas äge gripp. Enne viimast esinemist oli Prince aga tühistanud tervislikel põhjustel kaks kontserti. 

Laulja esindaja kinnitas kurba uudist Associated Pressile.

«Kinnitan sügava kurbusega, et legendaarne artist Prince Rogers Nelson suri oma Paisley Parki kodus täna hommikul 57-aastaselt,» ütles laulja esindaja Yvette Noel-Schure. «Hetkel pole teisi detaile surma põhjuse kohta.»

«Prince Rogers Nelson leiti surnuna Paisley Park Studios't Chanhassenis, Minnesotas. Me uurime tema surma asjaolusid,» sõnas Carveri maakonna šerifi esindaja. Hetkel pole põhjust kahtlustada kuritegu.

Beyonce ja Prince 2004. aasta Grammy galal. Foto: Scanpix
Beyonce ja Prince 2004. aasta Grammy galal. Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Prince Rogers Nelson sündis 1958. aasta 7. juunil Minneapolises, Minnesotas. Huvi muusika vastu tekkis tal juba varajases eas - oma esimese laulu kirjutas ta seitsmeaastaselt. 19-aastaselt salvestas Prince juba mitmeid demolugusid, millele järgnesid mitmed edukad albumid, kuid ülemaailmne läbimurre tuli 1982. aasta albumiga «1999». Ta on pseudonüümide alt kirjutanud lugusid ka paljudele teistele artistidele.

Prince'i sulest ilmus suur hulk hittlugusid ning ta võitis kokku seitse Grammy auhinda. 2007. aastal astus Prince üles Super Bowli poolajal, mida peetakse üheks kõigi aegade tähelepanuväärsemaks live-esinemiseks.

Prince avaldas kokku 39 stuudioalbumit ja müüs oma karjääri jooksul üle saja miljoni plaadi. Ta võitis 1985. aastal laulu «Purple Rain» eest Oscari.

Prince oli abielus kaks korda. Esimene abielu taustatantsija Mayte Garciaga lahutati 2000. aastal. Seejärel abiellus ta Manuela Testoliniga, kuid nad läksid 2006. aastal lahku.

Prince lisati rock'n'rolli kuulsuste halli 2004. aastal.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles