DNA-test vabastas 31 aastat süütult vangis olnud mehe

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cornelius Dupree Jr. koos oma naise Selma Perkins Dupreega
Cornelius Dupree Jr. koos oma naise Selma Perkins Dupreega Foto: SCANPIX

USA kohus teatas DNA-testile toetudes, et 31 aastat trellide taga olnud Texase osariigist pärit mees on süütu.

Cornelius Dupree Jr. vabastati, edastab news.com.au.

Dupree oli 20-aastane, kui ta 1980. aastal 75 aastaks vangi mõisteti Dallases toime pandud kuritöö eest. Teda süüdistati alguses nii vägistamises kui röövimises. Kuid lõpuks saadeti ta trellide taha röövimise, kuid mitte 26-aastase naise vägistamise eest.

Praegu 51-aastane mees oli vanglas kauem kui ükski teine valesti süüdi mõistetud USA vang.

Alates 2001. aastast on USAs DNA-testide abil vabastatud 41 süütult vangi pandud isikut.

Dallase piirkonna kohtunik Craig Watkins kinnitas, et Dupree juhtum vaadati uuesti üle ning uuring näitas, et mees ei pannud 1979. aastal Dallases kuritegu toime.

Dupree juhtumiga samal ajal käsitleti ka teist juhtumit. Anthony Massingill mõisteti süüdi seksuaalrünnakus ja mõisteti eluks ajaks vangi. Ka tema juhtumit uuritakse uuesti DNA-testi abil.

1979. aastal Dallases ohvriks olnud naine valis siis politseifotode seast välja nii Dupree kui ka Massingili fotod ning noormehed arreteeriti.

Dupree esitas kriminaalkohtule 30 aasta jooksul kolm korda palve, ta juhtum uuesti läbi vaadataks, kuid see lükati tagasi.

USA süütult vangi panduid kaitsev organisatsioon The Innocence Project suutis kohust veenda, et Dupree juhtumi puhul tuleb DNA-test teha. Saadi tõendid, et Dupree ei vägistanud naist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles