Soome postifirma hakkab suveperioodil pakkuma muruniitmisteenust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muruniitmine
Muruniitmine Foto: SCANPIX

Soome logistika- ja postifirma Posti teatas märtsis, et koondab palju töötajaid, kuid nüüd avalikustati, et nad hakkavad uue teenusena pakkuma muruniitmist.

Posti esindaja Anu Punola selgitas, mis sellise teenuse põhjuseks oli, edastab iltasanomat.fi.

«Kuna tegeleme vähem postiteenusega, siis tuli leida mingi lisategevusala. Pakume rohkem logistikat ja teenindamist. Uudisena pakume muruniitmist, millega me töötajad tegelevad teisipäeviti, kuid seda teenust saab osta ka mõnel teisel nädalapäeval. Teeme sellega algust 17. mail ja pakume seda kuni augusti lõpuni,» teatas Punola.

Logistika- ja postifirma Posti avalikustas märtsis, et koondatakse 181 inimest, esmalt taheti koondada 860 töötajat.

«Suvel on posti jagamist vähem. Muruniitmist teeme teisipäeviti, kuna siis on postiljonidel posti kõige vähem tööd. Kui muruniitmistellimusi tuleb palju, siis suuname selle teenuse pakkumisele rohkem inimesi,» Punola.

Ta jätkas, et postiljonid kannavad argipäeviti keskmiselt 2,8 miljonisse majapidamisse väljaandeid, arveid ja kirju ning neil on kogemus ka eakatele toidu koju viimises.

«Muruniitmine on esimene eriteenus, mida suvel pakkuma hakkame. Niitmine toimub kliendi muruniidukiga. Kui kokkulepitud niitmispäeval sajab vihma, siis tehakse see mõnel teisel päeval, mil on kuiv,» selgitas posti esindaja.

30 minutit muruniitmist ühe kuu igal teisipäeval maksab 65 eurot ning 60 minutit muruniitmist 130 eurot.

Soome postiljoni keskmine palk on 2668 eurot kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles