Arvutialgoritm ennustas, kes sureb «Troonide mängu» kuuendal hooajal

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Troonide mängu» logo
«Troonide mängu» logo Foto: Wikipedia.org

Varsti jõuab vaatajateni menuseriaali «Troonide mäng» kuues hooaeg ja fänne huvitab, kes nende lemmiktegelastest võib sel hooajal eluga hüvasti jätta.

Esimesel viiel hooajal suri mitu võtmetegelast, kellega vaatajad olid harjunud ja kelle käekäiku jälgiti huviga, edastab Daily Mail.

Saksa Müncheni tehnikaülikooli üliõpilased uurisid nüüd arvutialgoritmi Go-T abil, kes «Troonide mängu» kuuenda hooaja tegelastest elu kaotada võivad ja milline on ühe peategelase Jon Snow saatus.

Üliõpilaste sõnul said nad algoritmi abil vastused, mis võivad umbes 74 protsendi ulatuses tõesed olla. Nad võtsid arvesse varasema teabe tegelaste kohta kui ka internetis leiduva informatsiooni kogu sarja kohta.

Algoritmuuring ennustas, et 64-protsendilise tõenäosusega kaotab elu sadistlik Ramsay Snow, nüüdse nimega Ramsay Bolton enne kui kuues hooaeg lõppeb. Theon Greyjoy aka Reeki kohta andis arvuti surma tõenäosuseks 74 protsenti.

On veel paar tegelast, kes võivad uuel hooajal pea ja elu kaotada, kuid nende suremistõenäosus on väiksem.

Tyrion Lannister and Jon Snow on seriaali kaks kõige tähtsamat tegelast, kuid tihedalt on nende kannul ka Sansa Stark.

Seega on Jon Stark elus ja võib olla veel pikka aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles