Vahur Kersna: peab olema väga tuim inimesetükk, kui Alo Mattiiseni eluloosaate lõpuks pole pisar langenud (2)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Kersna Ringvaates
Vahur Kersna Ringvaates Foto: ERR

Sel reedel on helilooja Alo Mattiiseni 55. sünniaastapäev. Telemees Vahur Kersna tegi tema elust kahetunnise eluloosaate.

«Minu käest on küsitud, et kui kaua sa seda saadet tegid. Aus vastus on, et 25 aastat,» ütles Kersna «Ringvaates». «See aeg, kui ma Alot tundsin, ning pärast tema surma see küpses ja küpses, kuni selle aasta alguses võtsin härjal sarvist.»

Alo lahkus meie seast 20 aastat tagasi. Kersna sõnul oli Alol palju sõpru ja ta meeldis inimestele väga.

«Saatesse valiku tegemine oli väga raske. Mul oli saate nimel 15 intervjuud ja igaüks neist kestis peaaegu tunni. See oli põhjalik ja suur töö,» ütles Kersna. «Ma nägin paar kuud tagasi filmi Amy Winehouse'ist, mis võitis Oscari. Väga hea film oli ja mulle väga meeldis. Ma vaatasin seda ja mõtlesin - aga mispärast meie peaksime tegema kehvema filmi või saate? Minu eesmärk oli teha vähemasti sama hea. Ma arvan, et pärast reedeõhtust saadet ei pea tänavale tulema karumaskis.»

Kersna jaoks oli kõige suurem üllatus, kui ta pani selle loo kokku.

«Sest Alost ei ole siiani terviklikku käsitlust, sellist suurt ülevaadet, mille meie nüüd lõpuks tegime. Ma üllatusin, kui võimas looja ta tegelikult oli ja kui lühikese aja jooksul ta nii võimsaid asju suutis korda saata,» märkis telemees.

Kersna sõnul polnud Alo väga enesekindel: «Nagu kõik suured loojad, oli ta hästi tundlik ja hästi ebakindel. Seda ta ei seedinudki ära lõpuks, seda suurt tõusu ja suurt langust. Tema traagika on selle saates sees. Peab olema ikkagi väga tuim inimesetükk, kui selle saate lõpuks ei ole paar korda pisar langenud.»

Eluloosaade «Alo.Surematu» on ETV eetris reedel, 22. aprillil kell 21.40.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles