Matkamise ja mägironimise kursust läbi viinud õppejõudu ründas karu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grislikaru
Grislikaru Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikides Alaskal Panhandle`is viis ülikooli abiprofessor üliõpilastele läbi mägimatkamise ja -ronimise kursust, sattudes ootamatult grislikaru rünnaku alla.

Koos 35-aastase Forest Wagneriga oli looduses grupp University of Alaska Southeast ülikooli üliõpilasi, edastab foxnews.com.

Osa üliõpilasi liikus pärast seda, kui õppejõud oli karu tõttu vigastada saanud, kiiresti alla, et saada uuesti mobiilsideühendus ja kutsuda abi.

Abi saabus ja Wagner transporditi helikopteriga Anchorage´i haiglasse. Ülikooli teatel ükski tudeng intsidendis vigastada ei saanud.

Anchorage´i politsei teatel viidi mees mäelt alla militaarhelikopteriga ja siis pandi kiirabihelikopterile, mis ta haiglasse viis.

Wagneri õppeprogrammi kohaselt viis ta mägedes läbi matkakursust, mis pidi lõppema alles täna. See õppejõud on nimetatud kursust läbi viinud alates 2006. aastast, õpetades nii matka-, mägironimis- kui ellujäämistehnikaid.

Pärast Wagnerile kallalekippumist nägid üliõpilased sama karu veelkord ja nende turvalisuse huvides tõi politsei mäele jäänud 12 üliõpilast alla, majutades nad ühe teise õppejõu käe all Hainesi hotelli.

Alaska meedia teatel on see lühikese aja jooksul seal teine kord, mil karu inimest ründab. Esimene oli 77-aastane karukütt Glenn Bohn, kes sai Denalis grislikaru rünnakus vigastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles