TOP 10: Kõige taevalikumad kuulsuste ja sinivereliste pruutkleidid läbi aegade!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cambridge'i hertsoginna Ctherine oma pulmapäeval, 11. aprillil 2011.
Cambridge'i hertsoginna Ctherine oma pulmapäeval, 11. aprillil 2011. Foto: SCANPIX

Öeldakse, et kõige õnnelikumate paaride liidud on sõlmitud taevas. Samamoodi võiks öelda kõige kaunimate pruutkleitide kohta. Tevalikesse pruutkleitidesse on õmmeldud naise unistused, isikupära ja ilu. 

1. Kim Kardashian 

Sellest hetkest peale, kui Kanye West tegi meie aja kuulsaimale tõsielustaarile abieluettepaneku, nuputasid kogu maailma moetoimetajad, milline naise pulmakleit võiks välja näha. Valituks osutus Givenchy disaineri, ittaallase Riccardo Tisci kavandatud kleit. 

Foto: Kim Kardashian / Instagram

2. Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylori esimene abikaasa oli Conrad "Nicky" Hilton. Kui nad 1950. aastal abiellusid, kandis Liz seljas Helen Rose'i kleiti, mis maksis tänapäeva vääringus 14 000 dollarit. Kahjuks lahutati abielu 9 kuud hiljem. 

Foto: Internet

3. Grace Kelly

Puhas Hollywoodi fantaasia ehk kleit, mida Grace Kelly kandis Monaco printsi Raineriga aprillis 1956 abielludes oloi Helen Rose'i looming. Kleidi õmblemiseks kulus 20 meetrit siidtafti, antiikroosat pitsi ja karbitäis pärleid. Veel on teada, et kolmtosinat õmblejannat õmbles seda kleiti kuus nädalat. 

Foto: SCANPIX

4. Audrey Hepburn

Audrey Hepburn abiellus näitleja Mel Ferreriga sügisel 1954. Haldjalik Hepburn kandis pulmapäeval 1950ndate stiilis baleriinikleiti, mille autor oli Pierre Balmain. 

5. Angelina Jolie

Näitlejanna, režissöör ja kuue lapse ema Angelina Jolie lubas Brad Pittiga abielludes lastel loovust väljendada. Pulmapäeval kandis iludus Versace meisterrätsepa Luigi Massi kleiti. 

Foto: People Magazine

6. Gwen Stefani

Lauljanna Gwen Stefani pulmakleit on hea näide isikupärasest stiilist. Diori moemaja peadisaineri John Galliano kleidi annetas Gwen Victoria ja Alberti muueumile, tõdedes, et see tualett on kunstiteos. 

7. Priscilla Presley

Priscilla Beaulieu abiellus Elvis Presleyga 1967. aasta mais. On teada, et Elvis kujundas abikaasa riietuse oma maitse järgi. Nende armastuslugu kuulub sajandi ilusaimate hulka. 

Foto: /SIPA//SIPA

8. Cambridge'i hertsoginna Catherine

Sarah Burtoni ja Alexander McQueen`i loodud pulmakleiti peetakse Inglismaal lausa kleitide ikooniks.

Foto: POOL/REUTERS

9. Jacqueline Kennedy

Kui tulevane Ameerika esileedi ja stiiliikoon Jacqueline John Kennedyga 1953. aastal abiellus, kandis ta seljas üliromantilist, peenikest pihta rõhutavat kaharat kleiti. Tualeti autoriks oli New Yorgi disainer Ann Lowe. Kleidi juurde kuulus ka loor, mis oli Jacquelini vanaema oma. 

 10. Walesi printsess Diana

Foto: str/REUTERS

1981. aasta juulis abielludes kandis Diana seljas n-ö kompromissitut kleiti, mida ehtisid puhvvarukad, krooked, pits, tikandid, litrid, 10 000 tillukest pärlit ning mille autoriteks olid David ja Elizabeth Emanuel. Kõige kuulsam detail Diana pruutkleidi juures oli ligi 8-meetrine slepp, mis on kuninglike pulmade ajaloos pikim. Charles ja Diana lahutasid 1996. aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles