Galerii! Meeleolukas tasuta golfipäev murdis müüte

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud pühapäeval toimus üle Eesti kõigil golfiväljakutel avatud ja tasuta golfipäev, millel huvilised said tutvuda selle põneva mänguga ning tänu korraldajatele murti ka mõned müüdid, mis golfi seni saatnud on. Ilm ei trotsinud kellegi huvi ning inimesi oli golfiga tutvumas arvestatav hulk. 

Otepää Golfikeskuse tegevjuht Kristi Laur peab kõige liigutavamaks seda, et golfipäevale tulid öösel tuletõrjes tööl olnud mehed. Alustuseks pakuti külalistele kohvi ja kohvikõrvast ning külalisi võtsid vastu tegevjuht ja klubi president. Edasi viidi Otepääl huvilised rajale vaatama, kuidas golfi mängitakse ning edasi suunduti driving range`le ja lähimängu harjutusgriinide juurde, kus kõik said veidi personaalset õpet ning  golfi ise järele proovida. Tekkis huvilisi, kes panid ennast koheselt ka kursusele kirja. 

Foto: MediaMarketing

Kokku oli golfipäevale ennast registreerinud 300 inimest, mis on EGL peasekretäri Piret Sepa arust kolme tuhande aktiivse mängija puhul täitsa arvestatav, kuid number võiks olla suurem. Uus tasuta golfipäev toimub juba 1. mail ning seal loodetakse näha juba rohkemaid osalejaid. 

Lääne-Virumaal asuva Ojasaare mänguväljaku eestvedaja Jaan Lipsmäe sõnul lubasid kõik golfipäeval osalenud huvilised tagasi tulla ning parima tulemuse teinule kingiti ka Ojasaare kinkekaart, mis võimaldab esimesel korral tasuta mängida. «Ise jäin rahule. Sai kohtutud toredate positiivset inimestega. Info golfist jõudis jällegi pisut suuremasse ringi,» rõõmustas Jaan Lipsmäe. 

Foto: MediaMarketing

Saare Golfis käis golfiga tutvumas 40 inimest, kes tundsid tõsist huvi regulaarse harjutamise ja treeningute vastu. Neid, kellele golfimäng üldse ei meeldinud, polnud. See tähendab, et golfipäev täitis eesmärki ning paljude jaoks oli rõõmus avastus, et golfi mängimine tekitab mõnusat hasarti. 

Foto: MediaMarketing

Eesti Golfi Liidu poolt käis Haapsalu Golfi väljakul asjale hoogu andmas Riina Paluvee, kelle arvates läks päev hoolimata ilmast korda, «Mõnigi tuli rajalt suure naeratusega ja ütles, et golf on lahe,» meenutab Riina. 

Saare Golfi ja Pärnu Bay Golf Links väljakute juhataja Marko Kaldoja rääkis, et uusimal ja kuumimal väljakul Tahkurannas oli ilm küll tuuline, kuid see ei takistanud kedagi, väljakul oli kohal ligi 40 inimest. Selle väljaku golfipäeva omapäraks oli see, et algajaid õpetas Eesti ainus profigolfar Mark Suursalu. 

Foto: MediaMarketing

«Golfipäeval sai räägitud nii golfi sajanditevanusest ajaloost, sellest, et golf läheb olümpiale kui ka meie esisportlastest,» meenutab Marko Kaldoja. «Kes kui palju Markist oli kuulnud, ma ei tea, aga silmad temast kuuldes inimestel särasid küll.» Silmad särasid ka kuulsal golfaril, kelle jaoks on kõige olulisem armastus ja kirg selle ala vastu. Mark Suursalu ei tee selliseid asju tihti, seepärast sai temagi paljudest entusiastidest energiat juurde. 

Marko Kaldoja räägib, et profigolfimängija üllatas ka uudisega, millisest küljest pole keegi veel golfi vaadanud — nimelt saavad noored lisaks mängimisel ka minna näiteks Inglismaale golfi õppima ning selleks antakse välja ka stipendiume.

Foto: MediaMarketing

Kui ajakirja Golf vastutav väljaandja Monika Kuzmina räägib loo 13-aastasest poisist, keda golfi ajalugu ei huvita, vaid kes pürib kohe mängima, nendib Marko Kaldoja, et palju oleneb sellest, kuidas seda ajalugu esitletakse. «On fakte, mida golfist ei teata — näiteks seda, et see on esimene pallimäng, mida on ka Kuul mängitud, teiseks spordialaks on odavise,» räägib ta. «Kui ala harjutad, on tausta teadmine oluline — näiteks pole golf sündinud sellisena, nagu ta täna on.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles