Pekingisse rajatav uus lennujaama terminal sattus oma kuju tõttu kriitika alla

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutijoonistus Pekingi uuest lennujaama terminalist
Arvutijoonistus Pekingi uuest lennujaama terminalist Foto: Youtube

Hiina meedia ja sotsiaalmeedias, kuid ka rahvusvaheliselt kritiseeritakse Pekingisse rajatavat suurt uut lennujaama, mis võimaldab aastas teenindada 100 miljonit reisijat.

Ehitamisel olev Pekingi Daxingi rahvusvaheline lennujaam tuleb väga moderne ning sellel on seitse tsiviilkasutuses ja kaks militaarkasutuses õhkutõusmis- ja maandumisrada, edastab news.com.au.

Terminalihoone arhitektiks on Briti-Iraagi päritolu kuulus Zaha Hadid, kuid hiinlaste arvates on arhitekt osaliselt disainiga mööda pannud, kuna terminal ühe hoone meenutab vagiinat. Tegelikult on kogu hoonekompleks meritähe kujuline.

Hiina populaarseima sotsiaalmeedialehekülje Weibo kasutaja «Big V» Yang Jinlin pani terminalihoonest tehtud arvutijoonise internetti küsides: «See on joonis Pekingi uuest terminalist, kas keegi teab arhitekti nime?»

Järgnesid kommentaarid, et see meenutab vagiinat, kuid oli ka neid, kes arvasid, et lõpmatuse märki või Möbiuse lehte.

Pilti näinud Bai Li Xiong küsis, et kas arhitekt lähtus disaini tegemisel inimkehast.

Pekingi uus terminal peaks valmima 2019. aastal. Väidetavalt valiti lennujaama  terminali kuju ebatavaline, kuna see väljendab korraga nii maailma ühtsust kui ka Hiina maastikku ja kultuuri, mis on mitmekesised.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles