Norras andis kuueaastane tüdruk kodutule kogemata 5000 krooni

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Öeldakse, et ükski heategu ei jää karistamata ning just seda sai Norras möödunud nädalalõpul kogeda kuueaastane tüdruk.

Norra meedia teatel kohtusid tüdruk ja ta vanem õde Oslos kodutuga, kes müüs kodututele mõeldud ajakirja Folk er Folk.

Kuueaastane laps arvas, et kodutu tahab süüa ning ta astus sisse lähedasse pagariärisse, et sealt saiu osta. Ta ostiski saiad, mis pandi pruuni värvi paberkotti ja ta andis selle enda arvates kodutule. Tegelikult ei läinud kõik plaani kohaselt, sest juba varasemast oli tüdrukul käes samasugune paberpaberkott.

Kui tüdruk koju jõudis, märkas ta, et temal on saiad, aga kodutu sai kogemata teise paberkoti. Teises paberkotis oli ta õe raha, 5000 Norra krooni, mille nad olid enne kodutuga kohtumist pangaautomaadist välja võtnud.

Kaks tüdrukud läksid tagasi kohta, kus nad kodutut nägid, kuid meest ei olnud enam seal. Tüdrukud teavitasid juhtunust politseid, kuid ka korrakaitsjad ei leidnud kodutut.

«Kodutuid leida on keeruline, sest neil ei ole kindlaid kogunemiskohti. Nad on siin ja seal,» lausus politsei esindaja Bård Christiansen.

Politsei arvab tüdrukute kirjelduse järgi, et selle kodutu puhul oli tegemist 60. eluaastates rumeenlasega, kuid samas ei ole rikkunud ühtegi seadust.

Politsei tahab mehe leida, kuna lisaks rahale olid paberkotis ka pangakaardid, millega kodutul ei ole midagi peale hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles