Ajaloolises Hinke tornis avati vene hingega kohvik-koteilibaar Babulja

Elu24.ee peotoimkond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel, 15. aprillil avati Tallinnas särtsaka peoga uus kohvik-kokteilibaar Babulja, kus saab hubases õhkkonnas nautida parimaid venepäraseid hõrgutisi ja maitsta babuljalikke kokteile.

Foto: Maksim Toome

Babuljale tulid külla Joakim Helenius, Marek Reinaas, Nele-Liis Vaiksoo, Beatrice, Monika Tuvi, Jaan Kirsipuu, Martin Saar ja paljud-paljud teised.

Foto: Maksim Toome

Külalisi kostitati mõnusate kokteilide ja parimate paladega Babulja köögist. Hoogsat peomelu hoidis üleval Peterburist kohale sõitnud kaunis lauljatar Julia Kuusmets.

Foto: Maksim Toome

Kohvik-kokteilibaar Babulja asub Tallinna vanalinna veerel Musumäe vastas.

Pika ajalooga kinnistu  koosneb mitmest omavahel ühendatud osast: Pärnu maantee 2 hoone pärit 18. sajandist ja Müürivahe 32 16. sajandist. Kompleksi läbib ajalooline Tallinna linnamüür, mille keskel troonib suursugune 1345. aastal rajatud Hinke torn.

Läheduses elanud tallipoiss Hinke järgi nime saanud hobuserauakujuline torn on üks vanimaid vanalinna kaitsetorne ja mitu korda hävingust pääsenud. Ligi sada aastat õnnetus seisus olnud hooned said uue hingamise tänavu talveks, kui lõppesid põhjalikud rekonstrueerimistööd.

Foto: Maksim Toome

Vanade aegade auks seob Babulja sisekujundus ajaloo ja tänapäeva, luues hubase koduse atmosfääri.

Vene hingega kohvik-kokteilibaari uhkuseks on linna parimate pliinidega pannkoogiköök, kus valmivad hapupiima- kalja- ja tatrapliinid, millele saab valida kas soolase või magusa lisandi.

Lisaks pliinidele on valikus kohapeal küpsetatud pirukad ja koogid, hoole ja armastusega valmistatud venepärased supid, pelmeenid ja salatid. Kes aga soovib toekamat maitseelamust, saab sammud seada teisel korrusel asuvasse Babulja liharestorani.

Steakhouse'i tüüpi restoranis on kasutusel Eesti esimene Mibrasa söegrill, mille ehtsatel puusütel toimub kiire küpsemine väga kõrgel temperatuuril ning road saavad erilise suitsumeki. Peale liharoogade on menüüs palju teisi eelroogi, suppe ja muud, mis on vene köögi austajate seas väga armastatud.

Foto: Maksim Toome

Õhtuti saab Babuljas nautida kokteilimenüüd, milles on oluline osa kohapeal valmistatud põnevatel maitsenapsudel ja likööridel.

Babulja kohvik avatakse argipäeviti juba kell  07.30 ning pakub süüa-juua hiliste õhtutundideni.

Kohvik-kokteilibaar Babulja lahtiolekuajad:

E-T  7.30–23.00

K-R 7.30–2.00

L 9.00–2.00

P 9.00–23.00

Babulja asub Tallinnas aadressil Pärnu mnt 2. 

Vaata pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles