Anatoli Karpov annab Tallinnas simultaani

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anatoli Karpov 2006. aastal
kiirmaleturniiril "Meenutades Paul Kerest".
Anatoli Karpov 2006. aastal kiirmaleturniiril "Meenutades Paul Kerest". Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Neljapäeval, 6. jaanuaril ehk päev enne Paul Kerese 95. sünniaastapäeva ja rahvusvahelise kiirmaleturniiri “Meenutades Paul Kerest” algust annab Sokos Hotel Viru konverentsikeskuses Eesti malelegendi mälestuseks simultaani mitmekordne male maailmameister Anatoli Karpov, vahendas ERR Sport.

Karpov seekord turniiril kaasa ei löö, kuid annab simultaani 16 laual, vastasteks Eesti tuntud kultuuri- ja ühiskonnategelased.

Neljapäeval kell 12 algaval simultaanil üritavad Karpovi üle mängida teiste seas kirjanikud Tarmo Teder, Kalle Käsper, näitleja Sulev Teppart, filmimees Kaupo Kruusiauk ja mitu muusikut Vanemuise teatrist.

Kirjanik Ülo Tuuliku algatatud kultuuriürituse “Kummardus Paul Keresele” raames esineb Karpov mitmes vestlusringis ja kohtub president Toomas Hendrik Ilvesega.

Neljapäeval kell 12 saab Tallinna malemajas kuulata Ungari suurmeistri Lajos Portischi loengut “Kuidas oli võimalik võita Paul Kerest”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles