Tallinna vanalinnas toimub teatetants

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raekoja platsilt algab pühapäeval teatetants.
Raekoja platsilt algab pühapäeval teatetants. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Sel pühapäeval, 9. jaanuaril kell 12 algab Tallinna Raekoja platsil unikaalse projekti “TeateTants 2011” avaüritus, mille käigus tantsib üle kahesaja tantsija ühe kilomeetri mööda talviseid Tallinna vanalinna tänavaid.

Ürituse projektijuhi Eero Kiipli sõnade järgi on “TeateTants” tants, kus tantsurühm või tantsupaar annab oma hoo edasi järgmistele tantsijatele, nii et tants kordagi ei katke.

Üritust aitab läbi viia Urvaste mees Contra.

“TeateTantsu” idee autori Kalev Järvela sõnul soovitakse projektiga tõmmata üldsuse tähelepanu Eesti tantsutraditsioonile ja pakkuda tantsurõõmu kõigile soovijatele.

Pühapäevane üritus on eelmäng tänavu suvel, 20.-28. augustil toimuvale teatetantsule, mille käigus läbitakse tantsides 1000 kilomeetrit Eestimaa maanteid.

“TeateTantsu” eesmärk on läbida lakkamatult tantsides ja musitseerides 15 maakonda ja ühendada sel moel Eesti rahvas. Projektis on oodatud kaasa lööma kuni 4000 tantsupaari ja osaleda saavad nii tantsurühmad, koorikollektiivid kui kõik seltskonnad, kes tantsust rõõmu tunnevad.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles