Sean Penni katsumused viimase filmiga

Eger Ninn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sean Penn
Sean Penn Foto: AP Photo / Scanpix

Sean Penn on oli pool filmist «Into the Wild» juba ära filminud, kui ta küsis endalt üliolulise küsimuse: kas publik suudab ennast samastada looga noorest mehest, kes eelistab oma aega veeta üksinda metsikus looduses?

Film räägib nimelt mehest, kes hülgab ühiskonna ning läheb üksinda Alaskale elama, kirjutab Delawareonline.

«Into the Wild» on Penni lavastatud neljas täispikk mängufilm ning seda võib pidada ka üheks tema ekstravagantsemaks tööks siiani.

Sean Penn oli mures, et ei ole suuteline seda lugu piisavalt hästi jutustama.

Ta otsis lahendust, kuidas paremini kaasata publikut sellesse elu pühitsemisse, mis lõppeb surmaga aga ka veenvat seletust, miks Chris McCandless (keda mängib Emile Hirsch), kõrgema keskklassi noormees, kaob ilma sõnagi ütlemata karmi kuid poeetiliselt majesteetlikkusse Alaskasse.

Penn tahtis osta õigused raamatule koheselt, kui selle ühest poest leidis ent raamatu autor Jon Krakauer oli nõus ainult tingimusel, kui McCandlessi isa, ema ja õde selleks oma õnnistuse annavad.

Režissööril kulus kuu aega nende usalduse võitmiseks. Perekonnaga rääkides leidis Penn lahenduse – läbi õe mõttemaailma on võimalik suurepäraselt seletada, miks noor mees hülgab Ameerika, mida ta peab pealiskaudseks, eelistades lihtsamat ning rikkumata olemist, rääkimata tõelisest seiklusest.

Sean Penn räägib, et kõik filmis osalejad pidid tooma ohverdusi ning ta peab tulemust täielikuks kollektiivseks kogemuseks.

«Mina ei teinud seda filmi, me kõik tegime.»

Filmi peetakse ka kindlaks Oscari kandidaadiks.

Vaata filmi treilerit siit:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles