Prantsusmaal vallandati eesnime muutmisest keeldunud naine (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Marioni nime kandev prantslanna vallandati ta töökohalt, kuna te keeldus oma eesnime vahetamast.

27-aastane naine oli saanud turundusassistendina tööle Toulouse`is tegutsevasse meditsiinilisi abivahendeid tootvasse firmasse, edastab La Dépêche du Midi.

Kuid Marion, kes oma perekonnanime ei avaldanud, oli töökohal vähe aega, kuna ta ülemus nõudis nime vahetamist põhjusel, et teisel selle firma töötajal on samasugune eesnimi.

«Ülemus nõudis, et minu ja teise töötaja vahel vahet tegemiseks pean ma oma eesnime muutma Marionist Marie`ks. Põhiliseks põhjuseks tõi ta asjaolu, et muidu ei suuda kliendid meid eristada,» selgitas prantslanna.

Boss saatis Matrionile esmalt e-kirja ja siis kutsus oma kabinetti nimeteemat arutama. Ta esitas naisele ultimaatumi: kas muudab oma eesnime Marie`ks või ta vallandatakse.

Marion valis viimase ja ta vallandati päevapealt.

Juht kaitses oma otsust selgitades, et ärimaalimas on nime vahetamine või pseudonüümi kasutamine levinud.

«Oleme võrdlemisi väike firma ja kui meil oleks kaks Marionit, siis oleks olnud suur segadus. Kliendid oleks pidanud kogu aeg pead murdma, et kes on kes,» teatas firmajuht.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles