Video: Robert De Niro - vaktsiinid võivad tekitada autismi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert De Niro
Robert De Niro Foto: SCANPIX

Hollywoodi staari Robert De Niro arvates võivad vaktsiinid tekitada lastele autismi ning selle tõttu ei tohiks osasid lapsi vaktsineerida.

72-aastane De Niro paljastas märtsis, et ta 18-aastane poeg Elliot on autist, kelles võis see seisund tekkida vaktsineerimise tagajärjel, edastab The Telegraph.

«Ristiisa» filmide staar De Niro on juba mitmes kuulsus, kelle arvates võib laste vakstineerimine kaasa tuua autismi.

«On palju asju, mida arstid ei paljasta. Olen autisti isa ja selle tõttu on mul õigus teada vaktsineerimise kohta tõde,» lausus näitleja kanali NBC saates «Today Show».

De Niro on oma seisukoha tõttu saanud juba tagasilöögi, kuna New Yorgi Tribeca filmifestivali kavast võeti maha nätleja tehtud dokumentaalfilm «Vaxxed», mis näitab seost vaktsineerimise ja autismi vahel.

Staari sõnul ei saa probleemi eitada, kuna tõüendusmaterjal on silmnähtav.

De Niro teatel märkas ta naine esimesena, et nende poeg Elliot muutus pärast vaktsineerimisi ning sama on oma laste puhul tähele pannud veel paljud vanemad.

USA Philadelphia lastehaigla vaktsiinikeskuse juhi Paul Offiti arvates teeb avaliku elu tegelane De Niro oma seisukohaga vanematele karuteene.

«Robert De Niro lapsel on autism ja tal on õigus uurida, kas selle põhjustas vaktsiin,» lausus arst.

Offiti sõnul näitasid 15 uuringut, millesse oli kaasatud sadu tuhandeid lapsi, et vaktsiinid, kaasa arvatud MMR vaktsiin, mida sai staari poeg, ei tekita autismi.

Esimesena käis välja arvamuse, et MMR vaktsiin võib tekitada autismi, Briti meditsiiniteadlane Andrew Wakefield 1998. aastal. Ta teooria lükati ümber ja tal ei lubatud enam meditsiinivaldkonnas tegutseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles