Kanada «must lesk» rikkus tingimisi vangistuse reegleid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Melissa Ann Shepard (keskel)
Melissa Ann Shepard (keskel) Foto: SCANPIX

Kanada «must lesk», keda karistati mitme mehe tapmise eest, sai oma eakuse tõttu märtsis tingimisi karistuse, kuid nüüd rikkus selle reegleid.

Politsei sõnul on 80-aastane Melissa Ann Shepard seni ohtlik ja talle on selle tõttu keelatud näiteks interneti kasutamine, edastab BBC.

Korrakaitsjaid said teada, et Shepard rikkus esmaspäeval talle kehtestatud tingimisi vangistuse reegleid sellega, et kasutas internetti, külastades ühe Nova Scotia raamatukogu lehekülge.

Kuna naine tappis mitu meest, kellega ta tutvus interneti kohtingulehekülgedel, siis andis Kanada politsei pensionärieas olevatele meestele selle naise suhtes hoiatuse.

Shepard ei tohi kasutada internetti ja ta peab enne seda, kui ta kellegagi suhtlema hakkab, politseile sellest teada andma.

Kanada kohus karistas naiste esmajoones selle eest, et ta tappis 1992. aastal oma teise abikaasa, kelle ta esmalt uimastas ja siis temast kaks korda autoga üle sõitis.

Naise kolmas abikaasa suri 2002. aastal üsna kiiresti pärast nende abiellumist müstilistel asjaoludel. Selle juhtumi puhul ei leitud piisavalt tõendeid Shepardi kohtu alla andmiseks.

USA  Florida kohus mõistis naise 2005. aastal viieks aastaks vangi selle eest, et ta varastas internetis kohatud mehe tagant. Paar elas mõnda aega koos enne, kui naine kuriteo toime pani.

Lisaks kannab Shepard karistust veel ühe varguse eest. Tema ohvriks oli 73-aastane Alex Strategos, kelle ta oletatavalt samuti uimastas, kuid kohtus ei suudetud seda tõendada ja selle eest naist ei karistatud.

Shepardile esitati süüdistus ka möödunud aasta oktoobris, kui ta seni viimane abikaasa, 75-aastane Fred Weeks kummalistel asjaoludel haigestus. Uurimine näitas, et naine tahtis meest tappa, pannes ta kohvisse suures koguses rahusteid kui nad oli mesinädalaid veetmas.

Mees taipas, mis temaga tehti, ta jõudis abi saada ja jäi ellu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles