Galerii! Avati harukordne Heini Vaikmaa ja Tanel Rooviku süntesaatorite näitus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile, 12. aprillil avas Eesti Muusika Päevade raames ansambel Mahavok üks asutajaid Heini Vaikmaa harukordse näituse "Süntesaatorid omavahel", mis sisaldab tema ja Tanel Rooviku elektrooniliste pillide väärtkogusid. Ekspositsiooni avamisel tutvustati nii esimest midisüntesaatorit kui ka elektroonilisi pille, mis on mänginud tähtsat rolli ansambel Mahavok loomingus.

1980. aastate algul ilmusid Eestisse esimesed väljaspool Nõukogude Liitu toodetud süntesaatorid. Kui enne seda püüti uudseid kõlataotlusi realiseerida üksikute eksperimentaalsete käsitööpillidega, siis elektroonika- ja muusikatööstuse plahvatusliku arengu tingimustes vajati pidevalt süntide kõige uuemaid mudeleid. Vanad aga üritati õigel ajal maha müüa. Leidus ka neid, kel oli huvi ja võimalus säilitada oma kollektsioon ning täiendada seda rariteetsete instrumentidega.

Näitusel, mis jääb Rahvusraamatukogu väikeses saalis avatuks 14. aprillini, saab näha-kuulda ning proovida Heini Vaikmaa ja Tanel Rooviku süntesaatorite väärtkogusid.

Täna toovad oma eksklusiivse kraami kohale ka analoog-modulaarsüntesaatorite entusiastid, kes hakkavad kogunema kell 15:30. Näitus tipneb kell 18:00 ühise jämmiga, milles osalevad noored improvisaatorid Jaak Siku juhtimisel. Samal päeval kell 10:00–15:30 toimuvad jämmi ettevalmistavad õpitoad. 

Vaata galeriid!

Heini Vaikmaa stuudios, mille instrumentaariumi kallal on ta töötanud oma 30 aastat.
Heini Vaikmaa stuudios, mille instrumentaariumi kallal on ta töötanud oma 30 aastat. Foto: Laura Arum-Lääts
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles